RALIURI: Campionul Vali Porcisteanu, inlocuit in echipa cu un ungur

Decizie soc in lumea automobilistica sportiva romaneasca. Fostul campion national Valentin Porcisteanu a fost exclus din echipa BCR Leasing Rally Team si inlocuit cu un pilot din Ungaria, informeaza Romania TV. Motivul incredibil este legat de lipsa contributiei la bugetul echipei.

Porcisteanu este unul dintre cei mai buni piloti de raliu din Romania, vicecampion si campion national in acest sport. Potrivit sursei citate, el a aflat din presa ca nu mai face parte din echipa pentru care a concurat pana anul trecut. Socul a fost si mai mare cand a citit ca locul lui a fost luat de un pilot din Ungaria.

“Ultimele discutii pe care le-am avut in cadrul echipei au avut loc prin luna decembrie, iar atunci mi s-a spus ca trebuie sa vin cu o parte foarte consistenta din buget, ceea ce nu a fost posibil. Dupa asta a ramas discutia in aer. Ulterior am aflat chiar de pe Autorally ca noul membru al echipei este Gergo Szabo, practic, in locul meu. (…) M-am «trezit» acum in aer, fara masina, fara nimic”, a declarat Valentin Porcisteanu.

Citeste si: RALIUL DAKAR: INCA UN DECES, UN MOTOCICLIST BELGIAN A MURIT INAINTE SA FIE RECUPERAT DE CAMIONUL DE SALVARE

Pilotul Daniel Onoriu a sarit in apararea colegului sai si a criticat in termeni duri excluderea fostului campion.

“Il dam afara pe Valentin Porcisteanu, care in ultimele sezoane a terminat pe locul 1 intre pilotii romani, si aducem in locul lui un pilot ungur. Asa s-ar proceda si in Ungaria? Ar da afara un ungur si ar aduce un roman in campionatul national? Asa isi apreciaza Romania valorile? Sa se inteleaga clar ca nu am nimic cu UNGURII, la fel as fi reactionat daca era vorba de un ITALIAN, AUSTRIAC, POLONEZ sau orice nationalitate vreti voi”, a scris Onoriu pe pagina sa de Facebook.

Pasionatii de raliuri au comentat stirea si au dezvaluit ca echipajul lui Gergo Szabo are in componenta un fost ministru al telecomunicatiilor, care se presupune ca ar fi sponsorizat substantial echipa, mai spune sursa citata.

Sursa foto: valiporcisteanu.com