RALUCA PRUNA, despre recuperarea prejudiciilor: Importanta e si pedeapsa, dar recuperarea prejudiciului are un efect disuasiv

Ministrul Justitiei, RALUCA PRUNA, a declarat, referitor la recuperarea prejudiciilor, ca este o actiune fireasca. Referitor la cazul Antena 3, RALUCA PRUNA spune ca daca in sarcina ANAF e recuperarea prejudiciilor, responsabilitatea e numai acolo, informeaza B1TV. 

Intrebata daca s-a respectat procedura acum, Pruna a precizat ca “nu am primit intrebare nici la minister, nici eu”.

“Am vazut inainte de preluarea mandatului statistici deloc imbucuratoare. Avem hotararea judecatoreasca care decide și asupra recuperarii unor prejudicii. Suntem la un procent mic, sub 10%. Recuperarea prejudiciului face parte din finalitatea procesului penal. Acesta e lucrul cel mai important. Importanta e și pedeapsa, dar are un efect disuasiv recuperarea prejudiciului”, a spus ministrul.

CITESTE SI: Intalnire intre ANAF si TRUSTUL INTACT la Ministerul Finantelor: ANAF va incepe demersul pentru scoaterea la licitatie a bunurilor confiscate. UPDATE

“E foarte firesc sa se recupereze prejudiciul. E un principiu general valabil in toate cazurile”, a subliniat aceasta.

Dar oare intarzierea magistratilor cu privire la publicarea motivarii nu da ragaz inculpatilor sa instraineze bunurile?

“Legislatia a complinit o lipsa. S-a adoptat o lege care reglementeaza Agentia Nationala de administrare a bunurilor indisponibilizate. Mi-o doresc operationala pana in luna iunie, anul acesta. Principala functie este gestionarea și valorificarea bunurilor care sunt sechestrate in cursul unui proces penal. E primul lucru pe To Do List aceasta agentie”, a continuat ministrul.

Sursa foto: b1tv