RALUCA TURCAN cere demisia MINISTRULUI EDUCATIEI si a inspectorilor NUMITI POLITIC

Vicepresedintele PNL RALUCA TURCAN solicita demisia ministrului Educatiei si a inspectorilor “numiti pe criterii politice”, dupa ce 108 elevi de la Colegiul Tehnic “Unirea” din Stei au fost eliminati de la bacalaureat pentru frauda.

“Ministrul Educatiei suspecteaza ca ISJ Bihor era parte din mecanismul de frauda produs la centrul de examen de la Colegiul Tehnic “Unirea” din Stei unde au fost eliminati din examen 108 elevi. Ministrul Educatiei greseste insa profund. Nu doar inspectoratul este in culpa, ci si Ministrul insusi”, afirma Turcan intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

CITESTE SI: BAC 2015: Ministrul Educatiei a trimis Corpul de Control la un liceu din Judetul BIHOR. Vezi motivul

De asemenea, vicepresedinta PNL sustine ca seful ICJ Bihor a fost descalificat la concursul pentru acest post in primavara, dar, chiar si asa, a fost numit inspector General de catre ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU.

“Cu toate acestea, Ministrul Educatiei l-a numit inspector general. (…) Ancheta trebuie extinsa. Profesorii supraveghetori trebuie sa raspunda pentru faptul ca nu au atentionat elevii, nu au luat masuri in timpul examenului sau chiar pentru ca au fost complici. Ministrul e obligat in fata opiniei publice sa raspunda care au fost criteriile dupa care s-au facut numirile de profesori in aceste comisii de supraveghere. Daca aceste comisii s-au constituit pe criterii politice, atunci responsabilii trebuie urgent aspru sanctionati iar, odata cu demisia inspectorului, trebuie sa avem si demisia ministrului Educatiei. In plus, trebuie sa mearga in fata justitiei pentru a raspunde de ce au permis aceasta frauda in urma careia peste 100 de elevi au fost privati de viitor”, se arata in comunicat.

CITESTE SI: TURCAN: PNL cere demisia lui PONTA si a lui CIMPEANU

Sursa foto Gandul