RALUCA TURCAN: Este DIFICIL sa schimbam acum MAJORITATEA, POLITICIENII CURATI nu se scot din JOBEN

Vicepresedintele PNL RALUCA TURCAN a declarat la RFI ca “trebuie cantarit foarte bine cat de mult poate sa mearga compromisul pentru obtinerea unui nou Guvern”.

Totodata, RALUCA TURCAN a aratat ca nu este dispusa sa faca orice “doar pentru a fi la guvernare”. Ea mai spune ca alegatorii trebuie sa inteleaga faptul ca “oamenii politici din Parlament care sa dea o alta majoritate nu se scot acum din joben, nu se inventeaza unii curati-curatei”.

RALUCA TURCAN crede ca “este important sa nu-i mintim pe oameni si sa inteleaga ca o noua majoritate poate fi obtinuta in momentul de fata pe cateva cai: venind unii oameni care au plecat din PNL si acum doresc sa se reintoarca sau prin niste aliante in Parlamentul Romaniei, dar care sunt facute cu partide pe care cetatenii deja le cunosc foarte bine si ma refer la UNPR, PC, UDMR si alte partide care graviteaza in jurul PSD-ului si care ar putea fi preluate intr-o alta majoritate. Deci este dificil in momentul de fata sa schimbi majoritatea, pentru a avea un nou Guvern”.

Citeste si: MARIAN PETRACHE: Majoritatea parlamentara nu mai este posibila in acest moment

O noua MAJORITATE parlamentara trebuie formata din “oameni de calitate”, considera vicepresedintele PNL. “Dorim sa avem un Guvern, dorim sa avem parghiile pentru a sustine in Executiv programul politic al lui Klaus Iohannis, insa lucrul acesta trebuie sa se faca cu oameni de calitate si hotarati sa faca lucrul acesta. PNL-ul are o parte. Trebuie sa-i gasim pe ceilalti”, explica RALUCA TURCAN.

“Mie mi se pare absolut corect ca cei care ne asculta si ne urmaresc sa inteleaga situatia, nu trebuie mintiti, nu trebuie amagiti. Oamenii politici din Parlament care sa dea o alta majoritate nu se scot acum din joben, nu se inventeaza si vin unii nou-nouti, curati-curatei, care sa formeze o majoritate parlamentara. Sunt cei trimisi in Parlament de vechea lege si de catre partidele politice care acum sunt in majoritatea parlamentara a PSD sau care au migrat de la PDL sau PNL. Acestia sunt oamenii politici din Parlament. De aceea, trebuie foarte bine cantarit cat de mult poate sa mearga acest compromis pentru obtinerea unui nou Guvern. Daca o noua majoritate s-ar face pentru proiecte legislative concrete, pentru un program de guvernare stabilit pana in ultimele puncte, eu cred ca oamenii ar intelege si s-ar confirma si electoral aceasta incredere pe care PNL-ul o are acum”, a mai spus RALUCA TURCAN.

Citeste si: SONDAJ: Ce partid ar castiga daca saptamana viitoare s-ar organiza Alegeri Parlamentare

RALUCA TURCAN nu exclude varianta ca PNL sa ajunga la guvernare de-abia dupa alegerile de anul viitor. “Nu sunt dispusa ca om politic sa fac orice doar pentru a fi la guvernare. Cred ca si o actiune de Opozitie consistenta, o actiune plina de responsabilitate poate sa-i faca pe cetateni sa inteleaga si sa astepte alegerile de anul viitor si sa dam Romaniei un Guvern prin niste alegeri”, a spus vicepresedintele PNL.

Intrebata daca personal si-ar dori preluarea guvernarii in urma alegerilor sau daca prefera varianta unei motiuni de cenzura, RALUCA TURCAN a raspuns: “Eu prefer ambele variante. Prefer si o motiune, dar dupa acea motiune sa vina un Guvern cu o majoritate care intr-adevar intr-un an de zile sa dea altceva Romaniei, nu sa dea scandal politic, nu sa dea negocieri sau trocuri politice, vreau sa dea punerea in practica a unui program de guvernare pe care deja il avem conturat si pe care evident putem sa-l imbunatatim”.

Sursa foto: ampress.ro