RALUCA TURCAN: Ii cerem lui VICTOR PONTA sa-l DEMITA pe ministrul Educatiei pentru ca nu a rezolvat PROBLEMA ABECEDARELOR

Vicepresedintele PNL, deputatul RALUCA TURCAN, a cerut premierului VICTOR PONTA, miercuri, sa-l DEMITA pe ministrul Educatiei, REMUS PRICOPIE, pentru ca nu a rezolvat nici pana in prezent PROBLEMA ABECEDARELOR pentru elevii de clasa I.

“VICTOR PONTA a declarat ca daca va pierde alegerile isi va depune mandatul. Nu a facut lucrul acesta, nu mai exista asteptari sa faca lucrul acesta. In schimb, avem scenete cu demisii de ministri. Acum, ii cerem lui VICTOR PONTA sa continue scenetele celor doi ministri, Melescanu si Corlatean, cu DEMISIA ministrului Educatiei. De ce cerem lucrul acesta, pentru ca nici pana astazi elevii de clasa I nu au abecedare. Si mai trist este ca nici pana de Craciun nu vor ajunge sa aiba abecedare. VICTOR PONTA este direct responsabil, dar evident ca el nu-si asuma raspunderea. De aceea, ii cerem sa-l demita pe ministrul Educatiei”, a declarat RALUCA TURCAN la o conferinta de presa.

Citeste si: Deputatele ACL Pocora si Turcan, despre motivele pentru care Pricopie trebuie sa isi dea DEMISIA din fruntea EDUCATIEI

Vicepresedintele PNL a adaugat ca ministerul condus de REMUS PRICOPIE nu a tratat serios problema licitatiilor pentru manualele de clasa I.

“Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a cerut ieri Ministerului Educatiei reevaluarea tuturor ofertelor pe care editurile le-au depus pentru materia Comunicare in limba romana — clasa I. Este a nu stiu cata oara cand ministrul Educatiei, REMUS PRICOPIE, si-a batut joc sistematic de toata procedura de licitatie si evaluare. Va reamintesc ca licitatiile pentru noile manuale au fost demarate abia in 2014, la doi ani si jumatate de la schimbarea programei scolare. In plus, licitatia a parut de la inceput cu dedicatie. Au fost 10 firme ofertante, noua au depus contestatii pentru modul defectuos de organizare a licitatiei si cu modul aproape predestinat de a castiga o anumita firma, lucru confirmat si de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Procedura a fost atat de schimbata de atatea ori, poate — poate castiga firma care trebuia”, a subliniat vicepresedintele ACL, potrivit Agerpres.

Citeste si: MOTIUNEA simpla pe EDUCATIE va fi dezbatuta marti in plenul Camerei Deputatilor

Turcan a adaugat ca “este evident ca ministrul REMUS PRICOPIE nu poate sa asigure corecta derulare a licitatiilor” si nu poate “sa se dezlipeasca de mafia economica, de interese care graviteaza in jurul Ministerului Educatiei Nationale si pune mai presus interesele si solicitarile de partid, fata de interesele copiilor”.

“Asa cum ministrii Corlatean si Melescanu au fost demisi sau si-au dat demisia, pentru ca au obstructionat dreptul fundamental si constitutional la vot, asa ministrul Educatiei Nationale trebuie sa-si dea demisia pentru ca obstructioneaza dreptul constitutional la educatie gratuita “, a declarat vicepresedintele PNL.

Sursa foto: libertatea.ro