RALUCA TURCAN: PNL militeaza pentru VOTAREA LEGII VOTULUI PRIN CORESPONDENTA in urmatoarele trei saptamani

Vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), deputatul RALUCA TURCAN a declarat joi, printr-un comunicat de presa, ca liberalii militeaza pentru VOTAREA LEGII VOTULUI PRIN CORESPONDENTA in urmatoarele trei saptamani, relateaza Agerpres.

“PNL militeaza pentru votarea acestei legi in urmatoarele trei saptamani, deoarece votul prin corespondenta trebuie sa devina lege pana in luna noiembrie”, a mentionat deputatul PNL Sibiu.

De asemenea, Raluca Turcan le cere parlamentarilor social-democrati sa voteze proiectul legii votului prin corespondenta.

CITESTE SI: PETRACHE (PNL): ATITUDINEA PSD IN CAZUL VOTULUI PRIN CORESPONDENTA, INTRE CINISM SI NEPASARE

“Reusita acestui proiect este in mainile PSD si a majoritatii parlamentare. Datoria PNL a fost sa aduca la cheie acest proiect. Tot ce trebuie sa faca parlamentarii PSD este sa voteze PENTRU, nu sa intinda piciorul si sa puna piedici acestui proiect de interes national”, afirma Turcan, in comunicat.

Deputatul PNL il mai avertizeaza pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ca, “daca va amana termenul de adoptare a legii votului prin corespondenta pana anul viitor, in luna februarie, Romania va incalca recomandarile Comisiei de la Venetia — prin care se precizeaza ca modificarea legilor electorale se face cu minim un an inaintea alegerilor. Altfel, 20% dintre cetatenii cu drept de vot vor fi umiliti, din nou, la cozile de la consulate si ambasade din cauza neaplicarii votului prin corespondenta.”

Sursa foto: psnews