RAMADAN INSANGERAT in Pakistan: 57 morti intr-o piata aglomerata

Pakistanul se scalda, in continuare, in sange! 57 de oameni au fost ucisi intr-un dublu atentat cu bomba. Nenorocirea a avut loc vineri intr-una din cele mai aglomerate piete din nordul Pakistanului.

Aproape 20 dintre raniti au murit in aceasta dimineata la spital, in timp ce primeau ingrijiri medicale. Atacurile sunt in continuare deosebit de sangeroase, desi pakistanezii musulmani sarbatoresc perioada sfanta a Ramadanului.

Exploziile s-au petrecut in orasul Parachinar, din regiunea tribala Kurran de la granita cu Afganistanul. Piata era foarte aglomerata cu oameni ce faceau cumparaturi pentru masa de seara „iftar”, care intrerupe postul din timpul zilei, potrivit agentiei de stiri Associated Press.

Cel putin 57 de oameni au murit in urma atacurilor sincronizate, iar alti 167 sunt raniti, potrivit lui Shabir Hussain, purtator de cuvant al spitalului din Parachinar. Aproximativ 25 de persoane sunt in stare grava, iar locurile din spitalul municipal sunt deja ocupate. „Multi dintre ei zac intinsi pe podeaua spitalului sau pe terenul din fata cladirii.”, zice Hussain.

Prima bomba ar fi fost atasata de o motocicleta, iar cea de-a doua a fost detonata aproximativ patru minute mai tarziu, la aproape 400 de metri departare de locul primei explozii, potrivit lui Javed Ali, oficial guvernamental. Un tanar care s-a aflat in locul celui de-al doilea atac a strigat „Dumnezeu este mare” cu doar cateva momente inainte de explozie, a relatat Said Hussein.

Atentatul nu a fost, inca, revendicat de nicio grupare. 

Varsarile frecvente de sange din Pakistan sunt determinate de talibani care incearca, de cativa ani, indepartarea actualului guvern.

Musulmanii sarbatoresc a noua luna a calendarului islamic, Ramadanul, cea mai importanta sarbatoare care promoveaza pocainta si sacrificiul. 

Sursa foto: telegraph.co.uk