RAMASITELE a 17 militari morti intr-un accident aviatic din 1952, recuperate dupa 60 de ani

RAMASITE apartinand 17 MILITARI morti in urma unui ACCIDENT AVIATIC survenit in 1952 in Alaska au fost gasite dupa peste 60 de ani de la prabusire, a anuntat Pentagonul miercuri, relateaza AFP.

Totusi, RAMASITELE apartinand altor 35 de persoane aflate la bordul avionului in momentul producerii accidentului sunt cautate in continuare in acest stat american situat la nord-vest de Canada, a precizat Departamentul Apararii.

Citeste si: SAPTE MORTI DUPA PRABUSIREA UNUI AVION IN SUA

Aparatul militar, un C-124 Globemaster, s-a prabusit la 22 noiembrie 1952 dupa ce a decolat de la baza Elmendorf, in Alaska, cu destinatia statul Washington (nord-vest). AVIONUL transporta la bord 41 de pasageri si 11 membri ai echipajului.

“Conditiile climaterice nefavorabile au impiedicat lansarea unor operatiuni rapide de cautare. Astfel, la sfarsitul lui noiembrie si inceputul lui decembrie 1952, echipele de cautare nu au reusit sa stabileasca locul producerii accidentului si nici sa gaseasca cel putin o victima”, a explicat Departamentul Apararii.

In iunie 2012, un elicopter al Garzii Nationale din Alaska a reperat ramasite in cursul unui antrenament la vest de Mount Gannett, iar operatiunile de cautare lansate ulterior au confirmat ca este vorba de AVIONUL care s-a prabusit in 1952.

Citeste si: CAND NIMENI NU SE MAI ASTEPTA, MISTERUL AVIONULUI DISPARUT A FOST DEZLEGAT

Echipe formate din oameni de stiinta si de cautare au reusit sa identifice 17 MILITARI decedati in accident.
“Celelalte victime urmeaza inca sa fie gasite, iar locul producerii accidentului va fi cercetat in continuare”, a conchis Departamentul Apararii.

Sursa foto: stirileprotv.ro