RAMONA MANESCU: 4 Iulie – O Declaratie de Principii, nu doar de INDEPENDENTA

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Statelor Unite.

„Marcam alaturi de partenerii si prietenii nostri cei 241 de ani de democratie ai Statelor Unite, construita pe patru principii fundamentale: Egalitatea intre oameni, Drepturile Fundamentale, Legitimitatea Guvernarii data prin votul oamenilor si Dreptul Oamenilor de a schimba o guvernare atunci cand aceasta esueaza in a proteja drepturile celor care au ales-o.

Thomas Jefferson, alaturi de Benjamin Franklin, John Adams, Roger Sherman si Robert Livingston au conceput textul care a ramas un exemplu in istorie, nu doar ca o „Declaratie de Independenta” ci ca o „Declaratie de Principii” pentru toate democratiile lumii.

Aceste principii nu sunt doar o parte a istoriei ci valori comune, care merita aparate si reafirmate!

Cei 8.000 de km care separa Washingtonul de Bucuresti dispar gratie acestor valori comune. Ele sunt principalul liant atat al Parteneriatului Strategic pe care Romania il are cu Statele Unite cat si al tuturor celorlalte aspecte ale relatiei dintre Romania si Statele Unite: sustinerea reciproca in cadrul NATO si al Natiunilor Unite, misiunile comune in Afganistan sau Irak, parteneriatul transatlantic cu Uniunea Europeana, relatiile economice si multe altele.

Uniti de aceste principii, fiecare in parte – Romania, Statele Unite, Uniunea Europeana si toti impreuna suntem mai puternici, mai stabili si mai prosperi!”, se arata in postarea RAMONEI MANESCU de pe pagina sa oficiala. 

Sursa foto: ramona-manescu.ro