RAMONA MANESCU: 9 octombrie – un moment solemn de aducere aminte si un avertisment pentru viitor

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internationale a Victimelor Holocaustului.

„Ziua de azi marcheaza in mod simbolic una dintre cele mai mari tragedii prin care a trecut Europa – Holocaustul.

Spre deosebire de 27 ianuarie – Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului, 9 octombrie este raspunsul solemn si demn al Romaniei la tragedia care acum 70 de ani incepea in Romania prin deportarea populatiei evreiesti in Transnistria, in 1941, de catre autoritatile antonesciene.

CITESTE SI: EUROPARLAMENTARUL RAMONA MANESCU PARTICIPA LA DEZBATEREA ,,MIGRATIA IN EUROPA. PROVOCARI SI OPORTUNITATI PENTRU ROMANIA”

Asumarea in 2004 de catre Romania a deportarii celor 280.000 de evrei romani si ucraineni, a 25.000 de persoane de etnie roma, precum si suferinta celor 135.000 de evrei din Ardealul de Nord nu a fost ceva usor. A fost nevoie de aproape un sfert de secol de viata pe calea democratiei pentru ca acest lucru sa fie posibil. Recunoasterea oficiala a Holocaustului in Romania a insemnat o victorie importanta in fata ignorantei si negationismului, a manifestarilor extremiste si a celor ce gasesc o justificare in falsificarea istoriei.

Memorialul Holocaustului de la Bucuresti, inaugurat in 2009, este un loc de aducere aminte pentru generatiile actuale, care nu au voie sa uite aceasta tragedie. Mai mult, el este un avertisment pentru generatiile viitoare. Stim ca istoria are obiceiul de a se repeta pentru aceia care nu invata din greselile trecutului.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: ZIUA INTERNATIONALA A PACII ESTE FOARTE DEPARTE DE CEEA CE AM PUTEA NUMI “SARBATOARE”

In lumea pe care toti ne-o dorim nimeni nu mai trebuie sa treaca prin ororile unor astfel de politici de exterminare”, a notat RAMONA MANESCU pe blogul personal.

Sursa foto: mondo news