Ramona Manescu a cerut reanalizarea ordinului privind conditiile de operare a aeronavelor civile monitorizate fara pilot

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut reanalizarea Ordinului 8 din ianuarie 2014​ privind stabilirea conditiilor de operare in spatiul aerian national a aeronavelor civile monitorizate fara pilot la bord​. 

“Astfel, avand in vedere​ numeroasele sesizari primite de la cluburi de aeromodelism si alti profesionisti care utilizeaza aparate de zbor fara pilot, cu greutate mica, in scopuri comerciale (filmari)​, ministrul Transporturilor a cerut de la expertii si responsabilii din minister, solutii la problemele ridicate de acestia”, se precizeaza intr-un comunicat transmis la redactie.

Citeste si: Ramona Manescu: De cand am preluat Ministerul Transporturilor, absorbtia fondurilor europene s-a dublat

Prin urmare, subsecretarul de stat Constantin Matei, coordonator pe domeniul aviatiei va initia o serie de discutii cu reprezentanti ai acestor asociatii, pentru a asculta punctele lor de vedere si a analiza consecintele ordinului asupra activitatii de aeromodelism. In urma acestor intalniri vor fi luate masuri corectoare ce vor fi comunicate public.

​”Cred ca aeromodelismul este un sport deosebit de nobil, ceea ce presupune o anumita distantare fata de reglementarea care vizeaza dronele ce executa misiuni tehnice. Consider ca acest lucru trebuie corectat”, a declarat Ramona Manescu, ministrul Transporturilor.