Ramona Mănescu a condus delegația de prietenie UE-Oman la discuțiile cu Yahya bin Mahfoudh Al Mantheri

Dr. Yahya bin Mahfoudh Al Mantheri, președintele Consiliului de Stat, a primit duminică o delegație a Grupului parlamentar de prietenie UE-Oman, condusă de Ramona Mănescu, șeful Grupului parlamentar de prietenie UE-Oman.

Consiliul de Stat (Majlis al-Dawla) este casa superioară a Consiliului Oman. Are 83 de membri, toți numiți de sultan. Cealaltă casă este Adunarea Consultativă (Majlis al-Shura).

La discuții au participat din partea grupului parlamentar de prietenie UE-Oman Ramona Mănescu, Viorica Dăncilă, europarlamentarul Amjad Bashir, Daciana Sârbu, Fulvio Martusciello și Claudia Țapardel.

Dr. Yahya bin Mahfoudh Al Mantheri, președintele Consiliului de Stat, a primit duminică o delegație a Grupului parlamentar de prietenie Oman din Uniunea Europeană (UE) condus de Ramona Mănescu, șeful Grupului parlamentar de prietenie UE-Oman.

În timpul întâlnirii, dr. Al Mantheri și-a exprimat speranța că vizita își va atinge obiectivele de susținere a relațiilor bilaterale dintre sultanat și țările europene cu orizonturi mai mari pentru a servi intereselor celor două părți.

Dr. Yahya bin Mahfoudh Al Mantheri a salutat eforturile Grupului parlamentar de prietenie din Oman în consolidarea relațiilor de cooperare dintre sultanat și țările europene, apreciind experiența Parlamentului European la diferite niveluri parlamentare.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre ameliorarea relațiilor bilaterale dintre sultanat și UE, precum și discutarea domeniilor de extindere a cooperării comune dintre cele două părți.

La rândul ei, Ramona Mănescu și-a exprimat încântarea sa și cea a delegației de a vizita sultanatul, subliniind că Oman are diferite elemente și potențiale pentru a realiza progrese în continuare la diferite niveluri.

La întâlnire au participat vicepreședinții onorabili ai Consiliului de Stat, membrii și secretarul general al Consiliului, ambasadorul Omanului în Regatul Belgiei și membrii Grupului parlamentar de prietenie Oman din UE.

Sursa foto: facebook / Ramona Mănescu