RAMONA MANESCU a discutat cu FEDERICA MOGHERINI pe marginea sprijinului UE pentru R.Moldova

Europarlamentarul liberal Ramona Manescu a purtat o serie de discutii cu Federica Mogherini, candidatul pentru portofoliul de Inalt reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe si politica de securitate, in cadrul audierilor din Comisia AFET a Parlamentului European (PE).

Principalul subiect abordat a fost cel legat de noua linie de politica externa a Uniunii Europene (UE), Ramona Manescu declarand la finele intalnirii cu Federica Mogherini ca : “Uniunea Europeana nu-si mai poate permite o pozitie de expectativa in relatie cu tarile din Orientul Mijlociu, cu actiuni ghidate doar de situatia de moment. Globalizarea si mobilitatea populatiei pot aduce in orice moment conflictele din Siria, Irak sau Libia in interiorul granitelor UE. Criza umanitara si crimele oribile la care asistam azi trebuie sa genereze implicare pe termen lung”.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU sustine aderarea Republicii Moldova la UE 

“Ma bucur de atitudinea doamnei Federica Mogherini in relatie cu Moldova, recunoscand nevoia acesteia de sprijin, atat imediat cat si pe termen lung, urmand ca cetatenii acestei Republici sa decida in mod suveran si independent de orice influente ori presiuni externe asupra drumului de urmat in viitor”, a mai spus europarlamentarul liberal.

Ramona Manescu este de parere ca  Uniunea Europeana (UE) are nevoie urgenta de o regandire a politicii de vecinatate, a celei de securitate – si in stransa legatura cu aceasta, a politicii de securitate energetica, o coerenta a tuturor initiativelor si actiunilor pe plan extern si o schimbare de atitudine cu asumarea unui rol de lider in politica internationala.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU a vorbit in Parlamentul European despre situatia din Irak: Doar unitatea nationala poate aduce pacea si stabilitatea 

Sursa foto: Mondo News