RAMONA MANESCU a prefatat agenda de lucru a PARLAMENTULUI EUROPEAN din aceasta saptamana

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a prefatat, pe pagina sa oficiala, Agenda activitatilor din Parlamentul European aferenta saptamanii 23-29 ianuarie 2017.

Parlamentul European are programate pentru aceasta saptamana activitati in comisiile de specialitate si in Delegatii. Comisia de Afaceri Externe (AFET), a carei membra sunt, are programate intalniri marti si miercuri. Doua subiecte de pe ordinea de zi merita in mod special mentionate, ele reprezentand un interes particular si pentru Romania:

Impreuna cu Comisia pentru dezvoltare, marti, in AFET se va dezbate subiectul „Abordarea fluxurilor de refugiati si de migranti: rolul actiunii externe a UE”;

Tot marti va avea loc si un schimb de opinii pe tema situatiei actuale si a intensificarii tensiunilor din Balcanii de Vest.

Delegatia pentru relatia cu tarile Mashreq (DMAS), a carei vicepresedinta sunt, are si ea intalniri marti si miercuri. Marti, incepand cu ora 9.30 dimineata, va avea loc un schimb de opinii cu Stefano Severe, Reprezentantul UNHCR in Iordania, pe tema situatiei la zi si a perspectivelor de viitor in privinta refugiatilor, inclusiv despre posibilitatile de relocare.

As mai doresc sa amintesc si workshopul de marti, ce va avea loc intre orele 17.30 si 18.30, pe tema relatiilor dintre UE si Turkmenistan, ce beneficiaza de un foarte valoros panel de vorbitori.

Sursa foto: politico.eu