RAMONA MANESCU, despre declaratiile MAE austriac: ROMANII MERITA RESPECTATI ORIUNDE IN EUROPA

Eurodeputatul RAMONA MANESCU a luat atitudine fata de declaratiile discriminatoare facute zilele acestea la adresa romanilor de ministrul de externe austriac, SEBASTIAN KURZ. Eurodeputatul PNL considera acest gest ca fiind unul „NEDEMN DE REPUTATIA SCOLII DIPLOMATICE AUSTRIECE si o atitudine necugetata care reliefeaza inca o data PERCEPTIA DISCRIMINATORIE la adresa romanilor”, relateaza portalul caleaeuropeana.ro.

“Este incalificabil ca in secolul al XXI-lea, cand societatile noastre sunt din ce in ce mai interconectate si aspira la cristalizarea societatii europene, sa asistam la astfel de practici DISCRIMINATORII, ce izvorasc de la cel mai inalt nivel diplomatic”, a spus eurodeputatul roman.

CITESTE SI: AUSTRIA: Ministrul de externe vrea ca ALOCATIA pentru COPII ROMANILOR din Tara Valsului sa fie mai mica

“TREBUIE OPRIT GRADUL DE INTOLERANTA manifestat de ministrul de externe austriac si de alti politicieni europeni fata de romani. Tactul, toleranta, respectul si buna-credinta ale unui inalt oficial diplomatic au fost substituite de ratiuni politice si electorale prin declansarea acestei campanii de denigrare la nivel guvernamental. Ma voi adresa, in acest sens, Comisiei Europene si voi solicita sa monitorizeze astfel de declaratii politice. Fiecare stat membru s-a angajat sa respecte Directiva 2000/43/EC cu privire la implementarea tratamentului egal intre persoane de etnicitati diferite. Totodata, voi ADUCE ACEASTA PROBLEMA IN FATA PARLAMENTULUI EUROPEAN. Este inadmisibila practicarea discriminarii intr-o Europa a valorilor si mai ales este REVOLTATOR SA INCLUDEM COPIII, indiferent de etnie, intr-o astfel de discursivitate, pe care o apreciez ca fiind cutremuratoare”.

 

“Suntem de opt ani membri in Uniunea Europeana si in tot acest timp discriminarea romanilor a capatat noi dimensiuni. Romanii, ca orice alti cetateni din UE, merita sa fie respectati pentru contributia lor la edificarea spatiului cetatenesc european. Afirmatia domnului Kurz, prin care implica si copiii in aceasta dimensiune a discriminarii, este dovada degradarii perceptiei politice asupra viitorului nostru comun. Suntem datori sa lasam in urma o Europa a valorilor, a prosperitatii si in care copiii nostri sa fie educati in spiritul non-discriminarii. Iresponsabilitatea unui ministru de externe novice in politica guvernamentala nu poate ramane nesanctionata”, a conchis Ramona Manescu.

SEBASTIAN KURZ, seful diplomatiei austriece, cel mai tanar ministru de externe din Europa, a declarat zilele acestea cadoreste ca valoarea alocatiilor acordate de Austria sa corespunda celei din statul de unde provin parintii copiilor respectiv, folosind ca exemplu COPIII ROMANI.

 *sursa foto: caleaeuropeana.ro