RAMONA MANESCU a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internationale de Comemorare a Holocaustului

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internationale de Comemorare a Holocaustului. Comemorata de intreaga comunitatea internationala, aceasta zi reprezinta, an de an, o aducere aminte a celor sase milioane de evrei ucisi in cel de-al doilea Razboi Mondial.

„Comunitatea internationala marcheaza astazi Ziua Internationala de Comemorare a Holocaustului, o zi de aducere aminte a celor sase milioane de evrei ucisi in al doilea razboi mondial – 2/3 din toti evreii din Europa.

 27 ianuarie este ziua in care trupele aliate au deschis portile lagarului de la Auschwitz, cu opt luni inainte de incheierea razboiului. 7.000 de prizonieri, adusi la stadiul de simple umbre ale oamenilor care au fost odata, erau inca in viata. In acel loc oribil, in cei cinci ani de functionare, au fost exterminati 1,1 milioane de oameni. 90% dintre ei au fost evrei.

 Prin aducerea aminte a acelor tragedii din anii razboiului, omenirea incerca sa invete din greselile trecutului si sa impiedice repetarea lor. Cambodgia, Rwanda, Bosnia, Darfur, iar acum Siria si Irak ne arata insa, in cel mai tragic mod cu putinta, ca nu am invatat suficient din experientele trecutului. Genocidul nu este doar o amintire a trecutului, ci continua sa fie o realitatea oribila a lumii prezente”, scrie europarlamentarul RAMONA MANESCU pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Mondo News