RAMONA MANESCU: Activitatea PE in perioada 6-12 februarie se desfasoara in Comisii si Delegatii

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a prefatat agenda de lucru a Parlamentului European in saptamana 6-12 FEBRUARIE 2017. Activitatea Parlamentului European în perioada 6 – 12 februarie se desfășoară în Comisii și Delegații.

Comisia AFET are programată o întâlnire joi, 9 februarie, în care se va acorda un vot asupra unui proiect foarte important și care va avea un impact în toate țările membre ale Uniunii Europene: „Implicații constituționale, juridice și instituționale ale politicii de securitate și apărare comune: posibilitățile oferite de Tratatul de la Lisabona”.

În activitatea Delegațiilor aș dori să atrag atenția asupra evenimentului pe care îl organizez împreună cu doamna Viorica Dăncilă, o expoziție dedicată moștenirii culturale a țărilor din Golf, reprezentat de Consiliul de Cooperare din Golf.

La inaugurarea expoziției, ce va fi activă în Parlamentul European timp de 5 zile, vor participa, alături de Excelența Sa Ambassador Amal AL HAMAD, Șeful Delegației GCC la Bruxelles, Ioan Mircea Pascu, Vicepreședinte al Parlamentului European, Michele Alliot Marie, Președinta Delegației DARP și Afzal Khan, membru al DARP.

Diplomația economică este un instrument foarte puternic în relațiile dintre țări. Dar ea funcționează mult mai bine atunci când este însoțită de diplomația culturală. Europa are o experiență foarte bogată în acest domeniu și poate fi un model de urmat. Așa cum diplomația economică are ca ultimă țintă buzunarul cetățenilor, diplomația culturală poate fi folosită pentru a ținti mințile și inimile oamenilor.

Sursa foto: ramona-manescu.ro