RAMONA MANESCU: Agenda Parlamentului European este incarcata inaintea finalului de an

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a prefatat, pe pagina sa oficiala, Agenda activitatilor din Parlamentul European aferenta saptamanii 5-11 decembrie, 2016.

Saptamana 5-11 decembrie este ultima din acest an in care Parlamentul European se intalneste in cadrul comisiilor de specialitate.

In aceasta perioada au programate intalniri atat Comisia AFET (afaceri externe), cat si TRAN (transport si turism) si DROI (drepturile omului).

Comisia TRAN are programate o serie de voturi pe documente foarte importante, printre care:

Strategia in domeniul aviatiei pentru Europa

Logistica in UE si transportul multimodal in noile coridoare TEN-T

Deschiderea pietei pentru serviciile de transport feroviar intern de calatori

De asemenea, luni, Comisia AFET va avea sansa unei intalniri directe cu Raed Al Saleh, seful Apararii civile din Siria (Castile albe). Situatia din Siria, in urma asaltului desfasurat de fortele loiale lui Bashar Hafez al-Assad, a ajuns la limita imposibilului pentru civilii care au ales sau nu au putut sa paraseasca zonele de conflict, in special orasul Alep.

Joi, subcomisia DROI, va gazdui impreuna cu Delegatia din cadrul Adunarii Parlamentare EURONEST conferinta „Zonele de conflict din Parteneriatul Estic si situatia drepturilor omului”. Intalnirea urmeaza sa examineze impactul conflictelor prelungite asupra drepturilor omului si libertatilor fundamentale in unele regiuni ale Parteneriatului Estic, in special in zone din Crimeea, Donbas, Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud si Nagorno Karabakh. Reprezentanti ai institutiilor UE, ai Parlamentului European, oficiali europeni, experti si reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale vor veni cu informatii la zi si analize. De asemenea, vor fi prezentate concluziile unui studiu recent realizat de catre Departamentul de Politici.

Sursa foto: politico.eu