RAMONA MANESCU: Alegerea presedintelui TRUMP nu trebuie vazuta ca o AMENINTARE

Intrebata cum va influenta abordarea protectionista a presedintelui SUA, Donald Trump, relatiile cu Uniunea Europeana, date fiind ingrijorarile prezentate la nivel international privind lipsa de previzibilitate a liderului SUA, europarlamentarul RAMONA MANESCU (PNL, PPE) a sustinut ca aceasta trebuie vazuta ca o oportunitate atat politica cat si economica.

”Spuneam in noiembrie, imediat dupa alegerea noului presedinte al SUA, ca vad in aceasta schimbare o oportunitate si nu o amenintare. Exista oportunitati atat politice cat si economice. Cele economice se reflecta deja in indicatori precum Dow Jones care se afla la niveluri record. Iar predictiile unor institutii, de exemplu FMI, confirma acest optimism”, a declarat RAMONA MANESCU pentru Calea Europeana.ro.

In opinia RAMONEI MANESCU, primele actiuni ale liderului de la Casa Alba corespund promisiunilor din campania electorala. ”Pe linie politica, Donald Trump a spus destul de multe in campania electorala. Ceea ce s-a intamplat de la momentul preluarii mandatului, pentru ca acesta este momentul de la care promisiunile pot deveni realitate, este in linie cu ceea ce a promis. Bineinteles, campania electorala creeaza un anumit context, in timp ce limitele impuse de Constitutia Statelor Unite si sistemul de luare a deciziilor de la Washington determina un altul.”

In privinta declaratiilor sustinute de Donald Trump privind o relatie mai buna cu Rusia, eurodeputatul a declarat ca nu o considera ”o apropiere de Rusia ci asezarea relatiei dintre cele doua puteri pe niste baze mai clare si mai ales mai pragmatice”. ”Este o mare diferenta”, sustine RAMONA MANESCU, argumentand ca angajamentul SUA fata de UE este ”chiar mai puternic decat inainte, iar aceasta realitate se regaseste in fapte, nu in vorbe: prezenta umana americana sporita pe flancul de est al NATO, transfer de tehnica militara si pastrarea angajamentelor fata de aliatii sai, indiferent de amenintarile, uneori belicoase, ale Rusiei.”

”Uniunea Europeana are acum in Statele Unite un partener chiar mai solid decat inainte. Ramane insa ca acest parteneriat sa fie apreciat la adevarata lui valoare de catre ambele parti”, a conchis RAMONA MANESCU.

Sursa foto: ramona-manescu.ro