RAMONA MANESCU: Am batut tara de la sud la nord si de la est la vest si am observat o lipsa majora de continut a campaniei

RAMONA MANESCU,  candidat din partea Partidului National Liberal (PNL) pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE din data de 25 mai, a abordat pe site-ul www.ramona-manescu.ro tema lipsei majore de continut a CAMPANIEI ELECTORALE.

In continuare va prezentam concluziile RAMONEI MANESCU cu zece zile inainte de finele CAMPANIEI ELECTORALE, despre care fostul ministru al Transporturilor este de parere ca sufera din cauza lipsei acute de continut. MANESCU accentueaza si faptul ca PNL este singurul partid politic angrenat in aceasta CAMPANIE ELECTORALA care mizeaza pe un PROGRAM POLITIC cu obiective si actiuni concrete pe care liberalii le propun pentru PARLAMENTUL EUROPEAN.

Citeste si: MANIFEST PNL pentru PE 2014: MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII FEROVIARE 

Nu in ultimul rand, RAMONA MANESCU a subliniat importanta alocarii de fonduri europene in AGRICULTURA  si crearea mai multor locuri de munca in acest sector. In plus, candidatul PNL a sustinut si ideea potrivit careia liberalii se numara printre cei mai activi sustinatori ai producatorilor de alimente BIO.

” Mai sunt doar 10 zile pana la momentul alegerilor europarlamentare, iar campania a atins un maxim de intensitate. In ultimele doua saptamani am batut tara de la sud la nord si de la est la vest si am observat o lipsa majora de continut a acestei campanii. Nu se vorbeste despre ce au facut europarlamentarii, nu se vorbeste despre ce pot sa realizeze acestia si nici macar despre ce vor sa faca cei care cer votul oamenilor pe 25 mai.

Citeste si: RAMONA MANESCU s-a intalnit cu primarii din localitatile brailene Bertestii de Jos si Victoria 

In continuare, Partidul National Liberal este singurul care vine in fata oamenilor cu un program politic in care prezinta obiectivele pe care le propune romanilor si actiuni concrete in Parlamentul European pentru atingerea acestor obiective.

Avand in vedere ca 70% din legislatia adoptata de Parlamentul European se aplica ulterior in Romania, este important sa stim ce masuri vor sustine cei 32 de europarlamentari romani, care vor fi beneficiile Romaniei dar si ce eforturi presupune aceast transfer de norme de la Bruxelles la Bucuresti.

Cred cu tarie in corectitudinea demersului liberal de a veni in fata oamenilor cu un program politic pe care isi asuma raspunderea si de aceea continui in a prezenta “MANIFESTUL PNL pentru Parlamentul European: Prosperitate, Natiune si Libertate”.

Citeste si: RAMONA MANESCU: Am introdus in Master Planul pentru Transporturi toate proiectele de care Buzaul avea nevoie 

Pana acum am vorbit despre “Politica financiara & fiscalitate”, despre “Tinerii in piata muncii”, despre “Industrie” si despre “Energie”. Azi este randul capitolului despre Agricultura si mediul rural.

In acest domeniu, Partidul National Liberal sustine adoptarea masurilor de sprijin pentru organizarea micilor fermieri in grupuri sau in asociatii de producatori, aceasta fiind singura cale de a-si promova si de a vinde produsele la un pret corect atat pentru producator, cat si pentru cumparator.

Pentru Romania, un potential special de dezvoltare il reprezinta productia de alimente Bio, unde tara noastra are sansa ca sub umbrela Uniunii Europene sa devina un exportator redutabil pe acest segment.

Citeste si: MANIFESTUL PNL pentru PE 2014: IMPLEMENTAREA STRATEGIEI DUNARII 

Cum actionam:

Acces la utilitati pentru mediul rural:

Partidul National Liberal va promova o initiativa care sa permita o alocare directa din fondurile europene pentru solutii locale de acces direct la utilitati in zonele izolate din mediul rural, unde nu este fezabila o extindere a retelelor nationale.

Militam pentru incurajarea financiara a tinerilor fermieri:

Pentru a stimula reinnoirea generatiilor, vom sustine plata de baza acordata tinerilor fermieri de pana la 40 de ani, care isi incep activitatea, si completarea acesteia printr-o plata suplimentara de 25 % in primii 5 ani de la instalare. Ea va fi finantata cu pana la 2 % din pachetul financiar national pentru platile directe si va fi obligatorie pentru toate statele membre.
PNL va sustine si implementarea prevederilor din noua Politica Agricola Comuna pentru acordarea de fonduri de pana la 70.000 euro pentru tinerii fermieri, prin investitii generale in active fizice, servicii de formare si de consiliere, precum si granturi de instalare.

Citeste si: RAMONA MANESCU, impresionata de COPIII din comuna Oancea, judetul Galati 

Cream mai multe locuri de munca in agricultura:

Dublam acordarea de fondurilor europene din agricultura cu masuri pentru crearea locurilor de munca si incurajarea spiritului antreprenorial in mediul rural.

Sustinem producatorii de alimente BIO:

Partidul National Liberal sustine mecanisme de protejare si de promovare a producatorilor de alimente Bio.
In aceasta linie se incadreaza si una dintre ultimele masuri votate de europarlamentarii liberali in Parlamentul European, cea de crestere a sumelor alocate pentru promovarea produselor agricole traditionale in Europa si pe pietele din tari aflate in plina dezvoltare precum China sau Corea de Sud, de la 62 milioane de euro la nivelul intregii Uniuniuni Europene in 2014 la peste 200 de milioane de euro in 2020. Folosindu-se de aceste noi oportunitati de finantare fermierii romani pot face ca milioane de noi clienti din intreaga lume sa guste din “Salamul de Sibiu”, “Carnatii de Plescoi”, “Covrigii de Buzau” dar si din “Tuica de Zetea”, “Burduful de Bobalna” si, de ce nu, delicioasele “Placinte Dobrogene”, a notat RAMONA MANESCU pe site-ul www.ramona-manescu.ro.

Sursa foto: ramona-manescu.ro