RAMONA MANESCU: Anumite state BLOCHEAZA intrarea ROMANIEI in SCHENGEN

Europarlamentarul PNL RAMONA MANESCU a sustinut, duminica la Constanta, ca ROMANIA este pregatita sa intre in SCHENGEN, insa exista state care blocheaza acest lucru, pentru ca ”interesele lor nu sunt suficient de bine reprezentate cu ROMANIA in SCHENGEN”, dand ca exemplu Olanda.

RAMONA MANESCU a fost intrebata, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, cand va intra ROMANIA in spatiul SCHENGEN, ea raspunzand ca europarlamentarii fac toate demersurile pentru ca ROMANIA si BULGARIA sa intre in SCHENGEN.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: Egalitatea de gen este un principiu ce trebuie sa devina REALITATE 

“Europarlamentarii fac toate demersurile care pot fi facute in Parlament ca ROMANIA si Bulgaria sa intre in SCHENGEN, pentru ca suntem cuplati, nu ne putem decupla, asta este foarte clar. Parlamentul a decis deja de doua ori pana acum ca ROMANIA este pregatita sa intre in SCHENGEN printr-o decizie, printr-un vot in plen, Comisia Europeana (CE) de fiecare data a dat acelasi raspuns, Romania este pregatita sa intre in SCHENGEN. Exista inca state care blocheaza intrarea ROMANIEI in SCHENGEN nu pentru ca ROMANIA nu ar fi pregatita, ci pentru ca interesele lor nu sunt suficient de bine reprezentate cu ROMANIA in SCHENGEN”, a spus RAMONA MANESCU.

Europarlamentarul liberal a dat ca exemplu Olanda, tara care opune intrarii ROMANIEI in SCHENGEN.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU ar putea CANDIDA pentru PRIMARIA CONSTANTEI 

“Am vazut reactiile Olandei. Sunt foarte agresivi olandezii in momentul acesta, nu pentru ca nu suntem noi pregatiti, ci pentru ca nu le servim lor ceea ce vor de la noi. E un fel de targuiala, sper sa nu cedam pentru ca nu mi se pare normal, suntem membri cu drepturi depline avem si drepturi, nu doar obligatii, si trebuie sa inteleaga si olandezii acest lucru. (…) Facem lobby in Parlamentul European (PE) pentru ca mi se pare absolut nefiresc si este o incalcare grava a dreptului pe care statul roman il are ca membru al Uniunii, al acordurilor pentru ca se invoca anumite aspecte care nu au nicio legatura cu SCHENGEN. Facem lobby pentru ca nu avem de ce sa fim calcati in picioare si tratati ca stat de mana a doua. (…) Putem discuta, putem negocia, putem face compromisuri pana in momentul in care mie imi sunt incalcate drepturile. In momentul in care sunt considerat un stat care are doar obligatii si care trebuie doar sa se supuna, nu mai am ce discuta si nu mai am ce negocia. Deci nu poti sa negociezi in genunchi si nu poti sa accepti sclavagism modern sau colonialism moderm”, a mai afirmat RAMONA MANESCU.

Sursa foto: Mondo News