RAMONA MANESCU anunta noua COALITIE EUROPEANA dintre PPE si ALDE

Europarlamentarul PNL / PPE RAMONA MANESCU a anuntat, marti 17 ianuarie, pe pagina sa oficiala formarea coalitiei dintre Partidul Popular European (PPE) si ALDE care, impreuna, vor sustine un nou proiect pro-Europa.

“Astazi (n.red. marti), cele doua grupuri politice importante din Parlamentul European, crestin-democratii din PPE si liberalii din cadrul ALDE au anuntat formarea unei coalitii in sustinerea unui nou proiect Pro Europa. Trebuie sa admitem ca Europa se afla intr-o criza profunda si complicata. Este momentul in care Uniunea Europeana are nevoie de cea mai clara viziune, dar si de puterea si unitatea conducerii sale.

Ultimele miscari interne nationaliste si populiste, impreuna cu fortele negative din exterior pot pune, in curand, capat constructiei europene imaginat acum 70 de ani de catre parintii fondatori.

Este necesara o cooperare a tuturor grupurilor pro-europene in acest caz. Acest lucru nu este de a apara status quo-ul, dar si pentru a livra nevoile cetateanului european si de a reforma Uniunea Europeana. Platforma anuntata de PPE si ALDE este deschisa tuturor celorlalte forte pro-europene si, fiecare dintre ele, se pot adauga ideile si prioritatile agendei noastre de reforma.

Accentul acestei noi platforme europene este pe intarirea cresterii, stabilitatea, dezvoltarea durabila si strategia de investitii in Uniune, inclusiv sprijinirea unor noi acorduri comerciale ambitioase. Un alt subiect pe ordinea de zi este punerea in aplicare a Acordului de la Paris privind schimbarile climatice.

Nu in ultimul rand, exista problema consolidarii capacitatilor europene de securitate interna si externa. Ambele grupuri vor lucra indeaproape in crearea unei Uniuni Europene de Aparare care sa se angajeze in continuare la dezvoltarea unei frontiere europene veritabile si a unei Paze de Coasta, care va gestiona in mod eficient frontierele noastre comune, oferind celor care au nevoie o protectie solida, precum si de a preveni in mod eficient migratia ilegala. Mai mult decat atat, exista o nevoie urgenta de a dezvolta capacitati la nivel european pentru a proteja mai bine securitatea noastra interna.

Eu cred ca proiectul Uniunii Europene este cea mai buna solutie pentru acest continent si pentru cetatenii sai. Este un proiect care a furnizat deja mai mult decat vrem sa vedem sau sa acceptam. A livrat bogatie, stabilitate, securitate si libertati care erau de neimaginat in urma cu doar 70 de ani.

De asemenea, cred ca acest proiect are nevoie de o reforma profunda, care trebuie sa abordeze nu numai problemele evidente, cum ar fi securitatea si migratia, dar si cele mai evazive precum clivajele dintre tarile fondatoare europene si membrii mai noi, sau distributia puterii intre federatia centrala Bruxelles si guvernele nationale. Aceasta reforma nu trebuie sa evite cetatenii. Ei se simt incapabili de a intelege o administratie care a devenit extrem de birocratica, deconectati de la procesul de luare a deciziilor”, se arata in postarea RAMONEI MANESCU.

Sursa foto: ramona-manescu.ro