RAMONA MANESCU: Apararea cetatenilor impotriva teroristilor, mai presus decat ambitiile politice

Europarlamentarul PNL RAMONA MANESCU si-a continuat, marti, luarile de pozitie impotriva terorismului global care macina constant securitatea si linistea cetatenilor europeni si nu numai. In ultima perioada, MANESCU a devenit unul dintre cei mai activi europarlamentari, reprezentantul liberalilor folosind orice prilej sau cale de comunicare pentru a lansa mesaje legate la acest subiect fierbinte.

Prin intermediul unui comunicat de presa publicat pe site-ul Partidului Popular European (PPE), RAMONA MANESCU a intarit ideea potrivit careia protectia cetatenilor impotriva teroristilor este mai presus decat orice ambitie politica, prevenirea actelor de violenta extrema fiind una dintre datoriile clasei politice internationale actuale

“Oricare sustinator al valorilor liberale are dreptul sa puna la indoiala politicile ce ar putea genera un efect negativ asupra libertatilor civile. Cu toate acestea, exista momente cand fiecare dintre noi trebuie sa fie pregatit sa faca mici sacrificii pentru o cauza justa.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: Europenii trebuie sa ramana uniti impotriva TERORISMULUI

Lupta actuala impotriva terorismului, in special cea care implica grupurile islamiste radicale, este o astfel de cauza.Datoria noastra trebuie sa fie prevenirea terorismului, mai degraba decat o reactie la fapte deja petrecute.

Terorismul poate fi infrant prin doua moduri:

Pe termen lung trebuie sa analizam factorii socio-economici care creeaza un mediu in care atat de multi oameni tineri si deziluzionati cedeaza la chemarea Jihad-ului. Cred ca acest lucru se bazeaza pe dificultati economice si pe o lipsa a oportunitatilor care pot fi rezolvate doar prin investitii semnificative in infrastructura si educatie.

Cu toate acestea, pe termen scurt, noi trebuie sa-i invingem pe teroristi. Este evident ca un numar mare de luptatori instruiti traverseaza frontierele de pe teritoriul UE pentru a comite acte de violenta. Trebuie sa facem orice este necesar pentru a contracara acest lucru.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: UE este un spatiu al pacii care trebuie protejat cat timp este o realitate 

De aceea, consider ca trebuie sa sprijinim realizarea Registrului cu Numele Pasagerilor la nivelul UE, pentru a imbunatati schimbul de informatii si intensifica controalele la frontiera. Este clar ca unii dintre colegii mei din Parlamentul European incearca sa impiedice acest proces. Acum nu este momentul pentru obtinerea de capital politic folosind motive populiste, acum avem nevoie de un raspuns unitar la o amenintare reala la adresa pacii si securitatii noastre.

Este momentul ca Parlamentul European (PE) sa se pozitioneze ferm impotriva teroristilor si sa actioneze cu coerenta si determinare. Fiecare dintre noi isi aminteste scenele teribile generate de teroristi, la care am fost martori in interiorul frontierelor UE, inclusiv Londra, Madrid, Bruxelles, Paris sau Copenhaga. Preocuparea noastra principala in acest moment nu trebuie sa se rezume la ambitiile noastre politice, ci la securitatea cetatenilor europeni”, se arata in comunicatul RAMONEI MANESCU.

Sursa foto: mondonews