Ramona Manescu: Calatoria simbolica cu Trenul Regal ar trebui sa se repete in fiecare an. GALERIE FOTO

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei alaturi de Familia Regala, printr-o calatorie simbolica cu Trenul Regal, de la Sinaia la Bucuresti.

Principele Radu Duda, principesa Margareta si ministrul Ramona Manescu au parcurs drumul de la Gara Sinaia la Gara de Nord din Bucuresti in semn de omagiu adus suveranilor Romaniei Mari, Regele Ferdinand si Regina Maria.

Ministrul Transporturilor a tinut sa sublinieze ca aceasta calatorie simbolica are menirea de a ne reaminti cat de mult datoreaza poporul roman familiei regale si a adaugat ca o astfel de experienta ar trebui sa se repete in fiecare an, 

“Este o onoare pentru mine sa sarbatoresc astfel aceasta zi importanta din istoria Romaniei. Prin calatoria simbolica pe care am facut-o noi acum ne-am dorit sa redam istoriei caii ferate acest moment important si sa ne aducem aminte cat de mult datoram familiei regale”, a declarat Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

In prezenta Altetelor Sale RegaleRamona Manescu a dat Salonului Oficial din Gara de Nord denumirea originala de Salon Regal, pe care o avea la inaugurarea edificiului, in 1872. 

Evenimentul a facut parte din proiectul cultural de sarbatorire a Zilei Nationale a Romaniei „Calatori prin istorie. 1 Decembrie 1918 – 2013”, desfasurat in perioada 29 noiembrie -1 decembrie.

Va prezentam mai jos cateva instantanee de la eveniment.

(Foto: Max Media, Evenimentul Zilei)