RAMONA MANESCU: Cea mai moderna fabrica de mobila din Romania este la Dudestii Noi, comuna condusa de un liberal

RAMONA MANESCU, candidat PNL pentru un nou mandat de europarlamentar, s-a aflat, joi, in judetul Timis, unde a mers in mai multe localitati si a discutat cu autoritatile locale si cu cetatenii. Una dintre comunele vizitate este Dudestii Noi, condusa in mod exemplar de un primar liberal, aici aflandu-se si cea mai moderna fabrica de mobila din Romania. 

“In 2004, atat Alin Nica, primarul liberal din Dudestii Noi, cat si investitia firmei Rus Savitar se aflau la inceput. Primul pas a fost achizitia Fermei 6 a IAS Becicherecu Mic. Acum, in Dudestii Noi functioneaza cea mai moderna fabrica de mobila din Romania, una dintre cele mai performante din Sud-Estul Europei”, a explicat fostul ministru al Transporturilor.

RAMONA MANESCU s-a intalnit cu primarul Timisoarei, Nicolae Robu

RAMONA MANESCU a mai precizat ca dezvoltarea fabricii de mobila a fost posibila si datorita banilor europeni pe care firma i-a accesat prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”. In prezent, fabrica de mobila din comuna Dudestii Noi are aproape 800 de angajati, iar cifra de afaceri a atins 128 milioane lei.

Citeste si: RAMONA MANESCU: Viceprimarul din Vidra va cauta bani la Bruxelles pentru a dezvolta un centru de prelucrare fructe

“Bineinteles, fondurile europene au contribuit si ele, firma accesand prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice o finantare nerambursabila de peste 8 milioane de lei, la care s-a adaugat contributia proprie de 15,4 milioane de lei. Proiectul Cresterea competitivitatii economice prin modernizarea si extinderea capacitatii de productie a fabricii de mobilier tapitat este acum la final de implementare si efectele deja se vad: aproape 800 de oameni muncesc pe platforma de la Dudestii Noi, iar cifra de afaceri a atins 128 milioane lei”, a adaugat RAMONA MANESCU.

“De la probleme cu somajul si migratia fortei de munca catre Europa de Vest, acum comuna Dudestii Noi atrage lucratori din Timisoara – fiind un model de regeneare urbana sub conducerea primarului liberal Alin Nica”, a mai spus candidatul liberal pentru un nou mandat de europarlamentar.

Citeste si: Ramona Manescu: Acolo unde au esuat banii din buget, pot avea succes banii europeni

Tot in comuna Dudestii Noi regasim si investitia FM Logistic, unde lucreaza peste 450 de oameni. 

“Investitia FM Logistics a pornit in 2008 si de atunci continua sa creasca. A ajuns la peste 450 de angajati si peste 25 milioane de euro cifra de afaceri. De ce Dudestii Noi si nu alta comuna din jurul Timisoarei? Cred ca cea mai relevanta este afirmatia managerului FM Logistic Romania, la inaugurarea celei de-a treia celula a locatiei din vecinatatea Timisoarei: Este alaturi de noi unul dintre cei care ne sunt prieteni, este primarul Alin Nica. Dudestii Noi este un exemplu viu a ce se poate face daca ai o gandire orientata spre viitor, daca pui la treaba fondurile europene si atragi investitii pe infrastructura astfel creata”, a mai spus RAMONA MANESCU.