RAMONA MANESCU: Coeziunea familiei popularilor europeni sta in valorile cu care protejam unitatea europeana

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a comentat cel mai recent studiu al „VOTEWATCHEUROPE”, privind activitatea grupurilor politice din PARLAMENTUL EUROPEAN (PE) in primele 6 luni ale actualei legislaturi.

Potrivit studiului, cel mai mare grup politic european, Partidul Popular European (PPE) se dovedeste a fi mai eficient in mobilizarea membrilor sai in aceasta prima parte a noului Parlament European (PE) si continua sa fie grupul care a castigat cele mai multe voturi.

“Partidul Popular European (PPE) este cea mai mare familie politica la nivel european si formatiunea care apara interesele si drepturile tuturor cetatenilor Uniunii Europene (UE). Problemele lor sunt prioritati pentru PPE, iar acest grup politic are capacitatea si vointa de a-i sprijini si de a le oferi siguranta economica si prosperitate.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: UE este un spatiu al pacii care trebuie protejat cat timp este o realitate 

Faptul ca suntem cea mai mare familie politica si cea mai implicata in sfera decizionala a Parlamentului European (PE) ne obliga si ne responsabilizeaza sa continuam prin programe de reforma si de imbunatatire a situatiei locurilor de munca, de pilda. O Europa competitiva, independenta energetic, cu o piata interna puternica si cu o industrie dezvoltata sunt obiective esentiale ale noastre. Un altul este siguranta cetateneasca, atât interna, cât si externa si protejarea drepturilor si libertatilor la nivelul intregii Uniuni.

Episoade in care eurodeputati extremisti si xenofobi ataca cu virulenta cetatenii unui stat membru nu isi au locul in Parlamentul European (PE). Acesta este o institutie destinata sa protejeze cetateanul, scop pe care noi, popularii, alaturi de socialisti si liberali il intelegem si actionam in consecinta. Totodata, este de datoria noastra sa contribuim la generarea unor solutii pentru problemele de securitate de la frontierele UE.

Realizarea unor astfel de obiective marete si necesare pentru viitorul Uniunii Europene (UE) presupune o conjugare a tuturor eforturilor din fiecare familie politica. Coeziunea familiei PPE sta in valorile cu care protejam unitatea europeana. Faptul ca studiile si sondajele ne situeaza la un procent de 95% in ceea ce priveste coeziunea grupului arata ca suntem pe drumul cel bun.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: SERBIA trebuie sa asigure accesul minoritatilor nationale la EDUCATIE

Cetatenii Uniunii Europene (UE) sunt cei care ne trimit in Parlamentul European (PE) si este de datoria noastra sa lucram pentru ei in solutionarea unor subiecte sensibile precum economia, locurile de munca, securitatea energetica sau lupta impotriva discriminarii, atat prin initiative proprii cât si prin cooperare cu celelalte grupuri politice europene care au obiective similare cu ale noastre”, a declarat RAMONA MANESCU pentru caleaeuropeana.ro.

Sursa foto: mondo news