RAMONA MANESCU: Condamn cu fermitate atrocitatile comise impotriva civililor din Yarmouk

Europarlamentarul liberal RAMONA MANESCU se numara printre initiatorii unei REZOLUTII COMUNE referitoare la situatia din tabara de refugiati de la YARMOUK din SIRIA.

“Doresc in primul rand sa multumesc tuturor colegilor care s-au implicat in redactarea acestei rezolutii si sa subliniez faptul ca documentul final reflecta opinia comuna, a tuturor grupurilor parlamentare, cu privire la gravitatea si urgenta situatiei din tabara de refugiati Yarmouk.

Vreau sa salut alocarea de catre Comisia Europeana a celor 2,5 milioane EURO care au contribuit in mod direct si imediat la salvarea de vieti omenesti. Este absolut necesar ca UE si statele membre sa-si sporeasca efortul financiar in alocarea fondurilor de care Agentia ONU de Ajutorare si Constructie pentru Refugiatii Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) are nevoie si cu aceasta ocazie vreau sa salut Agentia si sa o felicit pentru munca extraordinara pe care o desfasoara.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU A FOST GAZDA EVENIMENTULUI “DOAMNE PARLAMENTAR: FEMEILE LEGISLATOR IN LUMEA ARABA”

Condamn cu fermitate atrocitatile comise impotriva civililor din Yarmouk. Consider ca avem obligatia sa nu ramanem indiferenti si sa actionam de urgenta pentru a asigura securitatea civililor si dreptul la o viata mai buna.

Aceasta tabara de refugiati are un caracter neutru si aceasta neutralitate trebuie respectata cu asigurarea protectiei vietii civililor, mai ales a celor mai vulnerabili dintre ei – femeile si copiii, si cu asigurarea accesului in tabara, pentru a putea oferi sprijin umanitar refugiatilor.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU va aduce in fata institutiilor europene problema romanilor blocati in zonele de conflict 

Salut anuntatele discutii de la Geneva si sper ca ele sa duca cat mai repede la o solutie sustenabila de incetare a conflictului. De asemenea consider ca Uniunea Europeana trebuie sa preia initiativa diplomatica si politica in efortul de stabilizare a zonei si de incetare a conflictului armat”, se arata in ultima postare a RAMONEI MANESCU de pe pagina sa oficiala.

Textul integral al REZOLUTIEI precum si lista completa a initiatorilor sai le poti citi AICI.

Sursa foto: bbc.co.uk