Ramona Manescu: Crin Antonescu este candidatul PNL la prezidentiale. Este sigur si asa va ramane, iar membrii PNL sunt mai mobilizati ca oricand

Fostul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, a dat asigurari vineri, in studioul Antena 3, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, va fi candidatul liberalilor la alegerile prezidentiale si a subliniat ca nu sunt motive de indoiala cu privire la acest lucru. In privinta alegerilor europarlamentare din luna mai, Ramona Manescu a precizat ca scorul obtinut de PNL va fi cel propus. 

“Este cert, Crin Antonescu este prezidentiabilul PNL. Este sigur si asa va ramane. Nu avem motive sa ne indoim de scorul pe care PNL il va scoate la alegerile europarlamentare, ne propunem un scor de peste 20% si nu avem motive sa ne indoim de acest lucru. Crin Antonescu este candidatul nostru la prezidentiale”, a declarat liberala Ramona Manescu.

In ceea ce priveste unele reactii aparute la nivelul unor filiale PNL din teritoriu, Ramona Manescu a explicat ca in urma vizitelor efectuate in teritoriu in ultimele doua saptamani si a discutiilor purtate cu membrii PNL, cu presedintii de Consilii Judetene si primari ai PNL, a constatat ca acestia sunt mai determinati ca oricand sa se mobilizeze pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale.

“Eu pot sa va spun ca de doua saptamani umblu prin teritoriu si semnele de intrebare care ar fi putut aparea imediat dupa iesirea PNL de la guvernare s-au lamurit si membrii PNL si presedintii CJ si primarii PNL sunt determinati mai mult ca oricand si pot fi mobilizati fara probleme pentru europarlamentare si alegerile prezidentiale. Trebuie sa ne mobilizam si nu sa ne criticam, pentru ca nu aducem vreun plus. Nu trebuie sa ne temem ca aparatul nostru ar putea sa nu functioneze. Este mult mai important sa se concentreze pe propriul aparat, decat sa se teama si sa doreasca ca la ceilalalti sa nu functioneze”, a declarat Manescu.

Fostul ministru al Transporturilor a mai spus ca ceea ce s-a intamplat cu Mircea Diaconu reprezinta imaginea vietii politice din Romania si a condamnat usurinta cu care oameni de valoare si cu o tinuta morala deosebita sunt inlaturati din politica pentru simplul fapt ca incurca unele lucruri, desi ei sunt profesionisti, curati si cu intentii bune.

“E trist ca Mircea Diaconu a trebuit sa treaca prin situatia asta. Ceea ce s-a intamplat cu el de fapt reprezinta imaginea societatii in ansamblu si imaginea vietii politice din Romania. Sunt oameni cu o tinuta morala deosebita care vor sa se implice in politica si sunt sanctionati pentru ca incurca niste treburi. Sunt niste oameni curati, care vin cu intentii bune, iar lucrul acesta mi se pare imoral pentru o societate. Avem nevoie de politicieni buni si profesionisti”, a mai spus Ramona Manescu.