RAMONA MANESCU, despre ATENTATELE TERORISTE de vineri: Noi, ca europeni, impreuna cu partenerii internationali trebuie sa ramanem uniti

Europarlamentarul PNL, RAMONA MANESCU, a transmis, vineri, un apel la unitate pentru Europa si partenerii sai internationali ca urmare a dezastruoaselor atacuri teroriste din Franta, Tunisia, Kuweit si Somalia, prin intermediul unei retele de socializare. 

”Iarasi, impreuna cu intreaga lume, Europa isi arata vulnerabilitatea in fata terorismului si al adeptilor sai. 

O zi macabra a inceput cu o viata inocenta luata in atacul de astazi de la combinatul chimic din Saint-Quentin-Fallavie, Franta. Imediat dupa, 27 de vieti au fost pierdute in Tunisia intr-un oribil atac in Resortul Sousse din Marea Mediterana. Si cum nu ar fi fost de ajuns, inca doua atacuri teroriste au ajuns la stiri: 13 persoane au murit intr-un atac sinucigas la o moschee siita dintr-un oras din Kuwait plina cu credinciosi in timpul rugaciunilor de vineri. Somalia a fost atacata de grupul armat al – Shabab, zeci de soldati burundezi fiind declarati morti”, declara RAMONA MANESCU.

CITESTE SI: ATAC ARMAT TUNISIA: BILANTUL PROVIZORIU a ajuns la 37 de MORTI si 36 de RANITI. Cine este AUTORUL ATENTATULUI. UPDATE

Eurodeputata PNL le transmite familiilor celor decedati condoleante si isi exprima solidaritatea fata de tarile care se confrunta cu flagelul terorismului. 

 

”Imi exprim profunde condoleante fata de familiile victimele si toata solidaritatea mea fata de tarile care care isi vad cetatenii drept tinta, atat in tarile lor cat si in strainatate.
In fara unor astfel de elemente fara scrupule, recrutate, radicalizate si coordonate prin intermediul retelelor sociale, exista putina aparare. De aceea, noi, ca europeni, impreuna cu partenerii nostri internationali trebuie sa ramanem uniti. Trebuie sa ne confruntam cu radacinile problemelor, sa ne adresam cauzelor care devasteaza mari parti din apropierea Europei: lipsa oportunitatilor, a locurilor de munca, a educatiei si, de cele mai multe ori, a mijloacelor de baza ale existentei. Acesta este mediul perfect in care extremistii, mesajul jihadist primesc atentie si adepti”. conchide RAMONA MANESCU. 

 CITESTE SI: ATAC SANGEROS IN FRANTA: O UZINA din Isere a fost ATACATA, iar un om, DECAPITAT

 Sursa foto Mondo News