RAMONA MANESCU despre centrele de detentie ale CIA: Acuzatiile aduse Romaniei nevalidate de nicio anchetă oficiala

Marti, 13 octombrie, a avut loc o audiere in Comisia LIBE a Parlamentului European pe tema investigatiilor privind acuzatiile de transport si detentie ilegala a unor prizonieri de catre CIA pe teritoriul UE.

Este un subiect care implica si Romania, tara noastra fiind recent subiectul unei misiuni a LIBE pe aceeasi tema.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU DESPRE CRIZA REFUGIATILOR SI EFECTELE EI ASUPRA SOMAJULUI DIN RANDUL TINERILOR DIN UE

Cu ocazia audierilor din Comisia LIBE, europarlamentarul PPE / PNL RAMONA MANESCU a avut o interventie in care a sustinut ca “intalnirile care au avut loc la Bucuresti cu ocazia Misiunii LIBE, intre membri ai Parlamentului European si oficiali de rang inalt din Romania, au demonstrat deplina deschidere a autoritatilor romane si dorinta lor de a mentine un dialog pe aceasta tema cu institutiile europene.

“In 2008, raportul Comisiei Senatului Roman nu a indicat existenta niciunor dovezi referitoare la existenta unor baze secrete americane, centre de detentie sau zboruri neautorizate ale CIA destinate transportului sau detentiei unor prizonieri suspectati de acte de terorism. Ulterior, raportul Senatului american, desecretizat la finalul anului 2014, in ciuda volumului mare de informatii valoroase pe care le contine, nu a adus nicio dovada in plus si nici nu mentioneaza Romania ca fiind gazda unor astfel de centre de detentie” a adaugat europarlamentarul PPE/PNL RAMONA MANESCU.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: UNIUNEA EUROPEANA SE AFLA INTR-UNA DINTRE CELE MAI TENSIONATE SI DIFICILE PERIOADE ALE SALE

In finalul interventiei sale, RAMONA MANESCU a concluzionat spunand ca “Trebuie sa ne rezumam la fapte si dovezi concrete. Romania este membra a Uniunii Europene si NATO. De asemenea a adoptat Conventia Natiunilor Unite impotriva torturii. Valorile ce rezulta de aici sunt in centrul politicii de stat a Romaniei si tara noastra nu promoveaza niciun fel de compromisuri in privinta drepturilor omului, indiferent de context. Tocmai de aceea, ancheta judiciara aflata in derulare in Romania trebuie sustinuta si lasata sa produca concluzii, ea avand puterea si temeiul legal pentru a face lumina in acest caz.”

Sursa foto: mondo news