RAMONA MANESCU, despre genocidul asupra Crestinilor in zona Orientului Mijlociu: Daca nu actionam astazi, va fi prea tarziu

Ieri, 4 februarie 2016, Parlamentul European a votat cu o larga majoritate propunerea comuna de ”Rezolutie referitoare la uciderea sistematica in masa a minoritatilor religioase de catre asa-numita grupare ISIS/Daesh”, informeaza europarlamentarul PNL /EPP RAMONA MANESCU intr-o postare pe blogul personal.

Documentul adoptat de catre Parlamentul European are o importanta speciala, mai ales pentru minoritatea Crestina din Orientul Mijlociu. Rezolutia solicita expres Consiliului de Securitate al ONU incadrarea faptelor comise de catre Daesh in definitia genocidului, asa cum este prevazut in ”Conventia ONU pentru prevenirea si reprimarea crimei de genocid”.

In cadrul dezbaterilor care au precedat votul, europarlamentarul RAMONA MANESCU a avut o interventie in plenul Parlamentului, ocazie cu care a declarat: ”cu totii cunoastem definitia Genocidului, iar atrocitatile care tintesc minoritatile Yazidi, Siita si Crestina, pe intreg teritoriul controlat de Daesh, se potrivesc perfect acestei definitii! Incarcerari in masa, lapidari, amputari, avorturi fortate, convertiri fortate, inrolarea copiilor, uciderea lor, sclavia sexuala si tortura – toate acestea sunt realitatile traite de minoritatile religioase pe intreg teritoriul unde gruparile religioase fac legea. Dovezile in acest sens legate de minoritatea Yazidi sunt deja cunoscute si asumate. Dar aceleasi tragedii se petrec si in cazul celorlalte minoritati!”

CITESTE SI: EXCLUSIV RAMONA MANESCU: Sunt categoric impotriva pedepsei cu moartea si a utilizarii torturii

”Dintre toti, vedem cum crestinii au devenit o tinta in intreaga regiune a Orientului Mijlociu, unde numarul lor a ajuns sa reprezinte doar 5%, in conditiile in care, cu doar un deceniu in urma, ei reprezentau 20%. In Irak, numarul Crestinilor a scazut de la 1.400.000 la 275.000, iar in Siria a scazut cu peste 50% in ultimii 5 ani” a continuat europarlamentarul PPE / PNL.

In continuarea sustinerii sale, RAMONA MANESCU a adaugat: ”avem un fir rosu si o intentie evidenta: de la declaratia lui Abu Bakr al-Baghdadi care spune ca este imposibila coexistenta cu Evrei si Crestini si pana la graffitiurile din Gothenburg, Suedia care ameninta ”convertiti-va sau muriti” si ”califatul este aici” – toate actiunile Daesh arata ”intentia clara de a distruge, partial sau in totalitate, un grup national, etnic, rasial sau religios”. Nu trebuie sa ne fie teama sa acceptam realitatea. Minoritatile religioase aflate sub Daesh sunt amenintate cu extinctia totala, chiar si in acele zone unde exista o traditie multimilenara a coexistentei pasnice multireligioase.”

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: Libera circulatie in interiorul granitelor UE este unul dintre castigurile constructiei europene

In finalul interventiei sale, RAMONA MANESCU a concluzionat, spunand: ”recunoasterea oficiala a genocidului asupra minoritatilor religioase si in special asupra Crestinilor, alaturi de implicatiile legale, va genera o presiune morala puternica asupra Institutiilor Europene, Statelor Membre si comunitatii internationale, pentru a o determina la actiune mai ferma. De asemenea, aceasta recunoastere atrage dupa sine principiul ”responsabilitatii de a proteja” din partea comunitatii internationale, care va trebui sa actioneze pentru a proteja populatia civila, in acord cu Carta ONU. Este deja foarte tarziu. Daca nu actionam astazi, va fi, inca o data, prea tarziu!”

 Sursa foto: caleaeuropeana