RAMONA MANESCU despre inchisorile CIA: O poveste fara sfarsit care promoveaza interesele Rusiei

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a postat pe pagina sa personala o analiza politica in care a explicat cum ajuta prezenta centrelor de detentie ale CIA Rusia. Mai  mult, RAMONA MANESCU si-a exprimat dezprobarea fata de „Rezolutia a Parlamentului European referitoare la actiunile intreprinse ca urmare a Rezolutiei Parlamentului European din 11 februarie 20015 referitoare la raportul Senatului SUA privind utilizarea torturii de catre CIA” si votul dat acesteia.

“Miercuri, in Parlamentul European, am fost inca o data martorii unei aliante ad-hoc, formata dintr-un amestec ciudat al extremei dreapta si stanga alaturi de socialisti si liberali, care indreapta preocuparile UE catre orice altceva, mai putin catre problemele reale ale cetatenilor europeni.

O majoritate de 329 de europarlamentari a votat in favoarea unei „Rezolutii a Parlamentului European referitoare la actiunile intreprinse ca urmare a Rezolutiei Parlamentului European din 11 februarie 20015 referitoare la raportul Senatului SUA privind utilizarea torturii de catre CIA”. Cele 299 de voturi ale PPE si ale celorlalte forte politice pe care popularii le-au coalizat in jurul propriei viziuni nu au fost suficiente pentru a opri aceasta Rezolutie, care nu reflecta nevoile si interesele europenilor ci pe cele ale Rusiei.

Atat Raportul Comitetului pentru Informatii al Senatului SUA cat si Raportul Comisiei Senatului Roman asupra prezentei unor centre de detentie ale CIA nu au adus niciun fel de dovezi care sa demonstreze utilizarea torturii asupra prizonierilor CIA, in locatii secrete aflate pe teritoriul Romaniei.

Bazandu-se doar pe un mozaic de titluri de ziar, acuzatii venite din zona ONG-urilor si interpretari eronate, Rezolutia Parlamentului European votata miercuri aduce acuzatii grave impotriva unor State Membre, fara insa sa ofere dovezile necesare. Mai mult, documentul intervine peste anchete judiciare aflate in derulare, care au fost demarate tocmai pentru a face lumina in aceasta poveste fara sfarsit.

De asemenea, textul care a fost supus aprobarii Parlamentului European aduce atingere problemelor de securitate nationala si suveranitate. Prin acesta, s-a cerut Comisiei Europene sa prezinte o „Carte Alba” care „sa defineasca ceea ce nu se incadreaza in sfera notiunii de ‘securitate nationala’”. Aceasta solicitare incalca competentele nationale si are potentialul de a se transforma intr-o uriasa bresa de securitate pe viitor. Punctul 16 al Rezolutiei, care facea aceste solicitari, a fost respins la diferenta de un singur vot, ceea ce nu exclude ca pe viitor, aceleasi idei, sustinute de populism si o mare lipsa de viziune, sa-si faca loc in documente ce vor primi girul Parlamentului”, se arata in analiza politica a RAMONEI MANESCU.

Sursa foto: RAMONAMANESCU.RO