Ramona MANESCU, despre activitatea sa in PE: Am crescut ABSORBTIA fondurilor europene

Ramona MANESCU a vorbit, in aceasta seara, despre proiectele pe care a reusit sa le impuna la Bruxelles in cei sase ani de mandat in cadrul PE. Vicepresedintele Partidului Liberal European considera ca principalul merit personal consta in cresterea absorbtiei fondurilor europene.

“Accentul activitatii mele a fost pus pe zona fondurilor europene si a dezvoltarii regionale. Romania are de recuperat decalaje mari fata de zona vestului. Impreuna cu alti colegi, am obtinut, pentru Romania, reducerea cotei de cofinantare. Romania era in imposibilitate de a absorbi fondurile europene.

O alta mare realizare este aceea ca am reusit sa obtinem o prelungire  a utilizarii fondurilor europene. Ceea ce trebuia cheltuit pana pe 31 decembrie 2013, se va cheltui pana pe 31 decembrie 2014″, a declarat Ramona MANESCU in cadrul emisiunii “Cafeneaua politica” de la Money Channel.

Citeste si: RAMONA MANESCU: Tulcea va juca un rol important in ceea ce priveste programul Connectig Europe Facility (CEF)

Numarul 3 pe lista PNL pentru ALEGERILE EUROPARMALENTARE a vorbit si despre vizibilitatea proiectelor europene propuse de europarlamentarii romani in zona oamenilor de rand.

“In afara de dezbaterea media, noi ne confruntam in mod direct cu dezbaterea europeana. Acolo (n.r.- in mijlocul oamenilor de rand), oamenii ne intreaba ce am facut in PE.  Noi suntem foarte fericiti ca putem discuta temele europene. Multi dintre noi am facut lucruri concrete. E important sa le spunem oamenilor ce vom face, pentru ca atunci acestia realizeaza ca agenda lor nu e asa departe de Bruxelles”, a explicat MANESCU.

In privinta informarii cu privire la proiectele europene, Ramona MANESCU spune ca a incercat mereu sa comunice cu presa, chiar daca feed-back-ul nu a fost mereu cel dorit.

Citeste si: RAMONA MANESCU: “USL traieste” este o campanie prin care PSD vrea sa FURE voturile celor nehotarati

“La fiecare grup pe care l-am avut, am organizat o dezbatere cu primari, cu beneficiari din Romania, care aveau tot felul de probleme in derularea proiectelor. Fiecare grup a fost insotit de presa. Eu am incercat sa chem reprezentanti de la toate televiziunile”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Sursa foto: captura Money Channel