Ramona Mănescu, despre votul din Diaspora și președinția Consiliului European

Ramona Mănescu, noul ministru Externe și fost europarlamentar timp de 12 ani, a vorbit joi seară la ”Punctul De Întâlnire” de la Antena 3 despre votul din Diaspora, subliniind că dreptul de a vota al românilor din Diaspora nu poate să fie blocat și nici nu va fi blocat.

„Toată lumea înțelege că suntem cetățeni cu drepturi egale. Nu este discriminare că aceștia au trei zile la dispoziție pentru a vota. Sunt unii care vin de la sute de kilometri ca să voteze, este alt tip de vot, trebuie să le acorzi această ocazie. Una dintre modificări este și votul prin corepondență. Oamenii se vor înscrie pe listele electorale din timp. Va fi o campanie de informare în acest sens”, a precizat ministrul de Externe.

Citește și: RAMONA MĂNESCU: „FOARTE PROBABIL, ROMÂNIA VA TREBUI SĂ NOMINALIZEZE O FEMEIE PENTRU POSTUL DE COMISAR EUROPEAN”

„Este un apel pe care îl fac către românii din străinătate, să se înscrie pe listele de vot, este o cheltuială pe care statul român o va angaja în plus față de toate celelalte cheltuieli pentru a închiria acele spații mari. M-aș bucura să vină un număr cât mai mare”, a declarat Ramona Mănescu.

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, despre președinția Consiliului UE

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe a fost, joi seară, invitata lui Radu Tudor la ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3. Acesta a vorbit despre parcursul său profesional, cât și despre aspectele cu privire la politica românească pe care dorește să le implementeze. Ramona Mănescu este prima femeie din România în poziția de ministru al Afacerilor Externe.

„A fost și un context care a favorizat numirea mea la acest minister. În afară de acesta, cred că colegii mei din ALDE și coaliție mă cunosc foarte bine și cunosc parcursul meu profesional și politic, iar acesta s-a axat pe relații internaționale și diplomație. Experiența mea care am acumulat-o și rapoartele pe care le-am gestionat i-au convins pe colegii mei că sunt potrivită pentru această poziție. Cred în politică externă proactivă, România fiind un partener loial dovedit în cadrul UE NATO, merită pe deplin să-și satisfacă dorințele care i se convin conform tratatului”, a precizat Ramona Mănescu.

 „Președinția României a început cu o preluare anti-România. A fost o campanie foarte dură, foarte lungă, iar pe fondul acesta premisele nu erau foarte bune pentru a reforma. România a reușit să închidă dosare foarte grele pe care alte state înaintea noastă nu le-a încheiat. Cei care au lucrat pentru președinție sunt niște oameni de valoare, oameni care s-au dedicat mai bine de șase luni pentru a demonstra că România este o țară care poate gestiona cu succes această misiune”, a precizat Ramona Mănescu.

Sursa foto: facebook / Ramona Manescu