RAMONA MANESCU: Egalitatea de gen este un principiu ce trebuie sa devina REALITATE

Europarlamentarul PNL RAMONA MANESCU a comentat REZOLUTIA adoptata de Parlamentul European (PE), marti, referitoare la politicile care trebuie sa aiba in vedere egalitatea dintre femei si barbati.

Potrivit acestei REZOLUTII, dincolo de unele progrese, masuri sunt inca necesare pentru a reduce diferentele de salarizare, a indeparta ”peretele de sticla” ce blocheaza cariera femeilor, a corecta lipsa de independenta financiara, a imbunatati echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, inclusiv prin concediu parental, precum si pentru a proteja dreptul si accesul femeilor la contraceptie si avort.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: Egalitatea de gen este un principiu ce trebuie sa devina REALITATE

Femeile si barbatii, indiferent de statul UE in care traiesc, nu primesc acelasi salariu. In medie, in cadrul Uniunii Europene, femeile castiga pe ora cu aproximativ 16% mai putin decat barbatii iar venitul anual este cu pana la 31% mai mic pe an, potrivit ultimelor date publicate de Eurostat.

Rezolutia a fost adoptata, marti, cu cu 441 de voturi la 205 si 52 abtineri.

Europarlamentarul RAMONA MANESCU (PNL, ALDE) a comentat, pentru caleaeuropeana.ro, cifrele publicate de Oficiul European de Statistica.

” Diferenta de remunerare intre femei si barbati reflecta discriminarea si inegalitatile de pe piata muncii, fapt inacceptabil, in contextul in care principiul remunerarii egale a barbatilor si femeilor pentru munca egala este stipulat in Tratatul UE inca din 1957. Este momentul ca, dupa aproape 60 de ani, acest principu sa devina realitate” sustine eurodeputatul RAMONA MANESCU, care pledeaza pentru continuarea eforturilor in acest sens.

”Desi au fost inregistrate numeroase progrese de-a lungul acestor ani in ce priveste egalitatea dintre femei si barbati, eforturile trebuie continuate” 

”Indemn statele membre UE sa faciliteze accesul sporit al femeilor la piata muncii, precum si la pozitiile de conducere, prin implementarea unor instrumente precum cresterea transparentei sistemelor de salarizare sau implementarea unui cadru privind concediul comun pentru cresterea copilului. 

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: Coeziunea familiei popularilor europeni sta in valorile cu care protejam unitatea europeana

Parlamentul European (PE) a fost dintotdeauna un aparator al principiului egalitatii dintre barbati si femei si le pot garanta cetatenilor UE ca vom depune in continuare eforturi pentru a asigura egalitatea de gen si remunerarea egala”, a declarat RAMONA MANESCU pentru sursa citata. 

Sursa foto: adevarul.ro