RAMONA MANESCU: Europenii trebuie sa ramana uniti impotriva TERORISMULUI

Europarlamentarul PNL RAMONA MANESCU si-a exprimat ingrijorarea in raport cu atacurile pe care o parte dintre colegii sai din PARLAMENTUL EUROPEAN (PE) le-au lansat la adresa Statelor Unite. MANESCU este de parere ca, in contextul international actual, este necesar sa fie inteleasa nevoia unei uniri in LUPTA impotriva TERORISMULUI.

“Este regretabil faptul ca o parte a colegilor din PARLAMENTUL EUROPEAN (PE) si-au stabilit in ultima perioada ca tinta preferata a atacurilor SUA. Este lipsit de sens ca in actualul context international sa nu intelegem nevoia de a fi uniti in LUPTA IMPOTRIVA TERORISMULUI si in fata pericolului pe care il reprezinta conflictul ucrainean.

CITESTE SI: Ramona Manescu: Temerile privind securitatea datelor cu caracter personal trebuie sa-si gaseasca raspuns in politicile Parlamentului European 

Cat de urgenta si relevanta este in acest moment o alta comisie de ancheta cu privire la centrele de detentie ale CIA, pe care unii colegi din PE o solicita?

Ma intreb de ce colegii care cer cu atata vehementa aceasta verificare refuza sa accepte realitatea, care demonstreaza clar, prin raportul Senatului american, ca, fie ca le place sau nu, in SUA sistemul democratic functioneaza. Spre deosebire de unii dintre noi, americanii au admis greselile facute, inclusiv de CIA si au propus masuri in consecinta. Cui serveste in mod real atitudinea aceasta conflictuala fata de partenerii de peste Atlantic, in care SUA este prezentata de unii europarlamentari ca inamicul democratiei europene?

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: Nu cred ca mentinerea centrului de la GUANTANAMO va rezolva problema terorismului 

Ii invit pe colegii care sunt atat de preocupati de derapajele SUA sa demonstreze tot atata hotarare si atunci cand trebuie sa discutam si sa adoptam masuri concrete de combatere a terorismului. Asta pentru ca principala noastra grija ar trebui sa o constituie in primul rand, in acest moment, securitatea cetatenilor europeni, ale caror interese le reprezinta in Parlamentul European”, a scris RAMONA MANESCU pe blogul sau personal.

Sursa foto: mondonews.ro