RAMONA MANESCU: Fonduri europene mai accesibile pentru primarii din regiunea de Sud-Est

Primarii de comune din Regiunea de Sud-Est vor putea obtine mai usor fonduri europene, daca se vor constitui intr-o asociatie a primariilor din aceasta zona, care va avea birou la Bruxelles. Anuntul a fost facut de europarlamentarul PNL Ramona Manescu, in cadrul unei conferinte de presa pe care a sustinut-o, pe aceasta tema la Buzau, la care au fost prezenti presedintele organizatiei PNL Buzau, deputatul George Scutaru, prim-vicepresedintele organizatiei judetene PDL, Raul Florescu, si senatorul PNL Doina Tudor, informeaza opiniabuzau.ro.

Europarlamentarul Ramona Manescu a precizat ca are in proiect deschiderea unui Birou regional la Bruxelles, prin care sa fie atrase fonduri europene pentru proiectele comunitatilor din aceasta zona a tarii. Romania nu are inca un astfel de birou, in timp ce alte regiuni din diverse state europene si le-au deschis inca de acum 20 de ani, atragand, astfel, sute de proiecte cu bani europeni in favoarea comuni­tatilor regionale. Pentru infiintarea Biroului regional exista o linie de finantare europeana care ofera asistenta tehnica asociatiei regionale care doreste sa se constituie la Bruxelles. 

CITESTE SI: RAMONA MANESCU a discutat cu FEDERICA MOGHERINI pe marginea sprijinului UE pentru R.Moldova 

„Asa cum am discutat, in campania electorala pentru europarlamentare, cu toti primarii cu care m-am intalnit, am hotarat, la acel moment, sa deschidem un Birou europarlamentar pentru regiunea de Sud-Est la Bruxelles si iata ca, in acest moment, am revenit cu detalii pentru ca lucrurile au avansat, deja avem foarte clar ce vom putea face la Bruxelles pentru aceasta regiune, ce vom putea face pentru Buzau, care vor fi beneficiile pentru locuitorii acestui judet, pentru locuitorii acestei regiuni. Am discutat punctual, exemplificand care sunt proiectele pe care primarii si membrii acestei asociatii care va deschide biroul Regiunii Sud-Est la Bruxelles le pot accesa. Acestea se vor baza in special pe nevoile din regiune, daca ne referim la Buzau, fiecare primar isi va identifica nevoile pe care le are in comunitate, liniile de finantare sunt pe mai multe directii”, a spus Ramona Manescu.         

CITESTE SI: INTERVIU EXCLUSIV. RAMONA MANESCU este decisa sa dinamizeze politica externa a UE si sa ajute Romania in folosirea banilor europeni 

Sursa foto: Mondo News