RAMONA MANESCU ii invita pe toti romanii sa se prezinte la vot

RAMONA MANESCU, fost ministru al Transporturilor, a postat pe pagina sa personala de Facebook un mesaj in care le multumeste tuturor celor care i-au fost alaturi in aceasta ultima luna si ii indeamna pe toti cetatenii  sa isi exercite dreptul constitutional de a alege viitorii reprezentanti ai ROMANIEI in PARLAMENTUL EUROPEAN.

“Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de echipa liberala, imbracati in tricourile galbene sau cu o esarfa la gat, primari de municipii sau de comune, membrii sau simpatizanti, deputati sau presedinti de filiala. Toti au depus un efort extraordinar si le multumesc din inima.
Le multumesc la fel de mult si celor care au venit sa asculte ce se vorbeste la un miting electoral sau sa intrebe direct un candidat despre un proiect sau o decizie politica. Adunati au fost zeci de mii si de la ei am primit energie pe tot parcursul campaniei.
Le multumesc tuturor, liberali, simpatizanti, lideri sau simpli alegatori si ii asigur ca au in mine un ambasador ce va lupta pentru ei!”, a notat RAMONA MANESCU pe pagina sa personala de Facebook.

Fostul ministru al Transporturilor a ales sa posteze si un mesaj al unui roman care isi indeamna conationalii sa mearga la vot, un mesaj care spune tot despre aceasta zi in care toti ar trebui sa mergem la urne. 

“Cei care simt ca nu ar avea un motiv sau suficiente motive pentru a merge sa-si exprime votul, pot gasi in randurile de mai jos o alta perspectiva asupra subiectului, ce este posibil nu doar sa-i surprinda ci chiar motiveze.
Merita citit!

Admitand faptul ca nu reprezint nimic in raport cu iubirea mea de Tara si Romani, as vrea totusi, cu umilinta celui care e rusinat de propria-i neputinta, ca aceia care vor citi ceea ce voi scrie, sa gandeasca faptul ca vine din suflet, iar nu din ratiune.
Eu ma voi prezenta la vot pentru urmatoarele motive:
1. Tara in care traiesc, care mi-a dat nume si identitate, merita minimul de efort de a alege un orinduitor pentru ea. Tara mea nu e a nimanui!
2. Tara mea, indiferent de prezent si de cei care orinduiesc in prezent, este Tara mea de 2.000 de ani si asta nu se mai poate schimba. Tara mea devine in fiecare moment al istoriei si al prezentului contemporan!
3. Fiecare dintre noi raspunde la fel la intrebarea: “Ce esti?”: “Sunt Roman!”. Oriunde ar fi!
4. Europa nu e un continent, e pamantul din care ne-am creat. Europa actuala e existenta matura a Romaniei!
5. Europa e mama care ne alapteaza. Dar, Europa, e aceeasi mama care ar muri fara iubirea pruncului ei!
6. Romanii care nu mai sunt in Romania, sunt acasa, in Europa. Europa ne iubeste, iar nu ne discrimineaza, cum unii firavi politicieni masluiesc credinte!
7. Europa voteaza cu cei liberi, harnici si iubitori de glie. Europa nu este scopul ci este calea!
8. Eu voi alege din cei prezenti. Pentru ca cei prezenti sunt totul, astazi. Pentru ca cei prezenti sunt ceea ce are Tara acum. Tara nu traieste in viitor ci in prezentul nedeslusit, si asta in orice vremuri. Astazi trebuie sa alegem dintre cei nejudecati!
9. Cine nu voteaza ramane in afara ideii de identitate.
10. Pentru toate acestea, eu, in minima-mi identitate voi vota PNL. Si asta pentru curajul lui Crin Antonescu de a accepta ca a gresit crezand in PSD. Pentru modul in care acest om a acceptat frumos ideea ca a fost umilit de farsorii sai. Dar si, in principal, pentru modul in care astazi, dezrobit din orbire, isi arata nuda dragoste de Tara! Iubesc frumusetea caracterelor care isi asuma dezrobirea, iubesc frumusetea caracterelor care nu se rusineaza de greselile fata de Tara!
Eu, astazi, in dimensiunea-mi infinit de mica, imi asum acest vot!
As vrea ca toti Romanii sa-si asume rasul, nestapanit, in hohote, al pruncilor lor! 
As vrea ca toti Romanii sa-si asume ca libertatea este rezultatul muncii, iar nu al ajutoarelor sociale nemeritate!
As vrea ca toti Romanii sa voteze conform dorintelor, iar nu conform necesitatilor! Sa voteze pentru viitor, iar nu pentru prezentul continuu!
As vrea ca Romanii sa-si asume sfarsitul neputintei, asa cum a facut Hristos!
Votati Romani! Chiar si pe cei care, in mod evident, va vor vinde!
Va iubesc!”, se arata in mesajul care a inspirat-o pe RAMONA MANESCU si care a determinat-o sa-l posteze si pe pagina sa personala a retelei de socializare amintite.

Nu in ultimul rand, RAMONA MANESCU a postat si un citat edificator din opera lui Petre Tutea.

„Cel mai potrivit sistem social-politic este liberalismul. Pentru ca asigura elita conducatoare, triumful personalitatii, triumful elitei conducatoare, nu-i asa, si nu deranjeaza cu nimic mersul dogmatic al lumii crestine. In climatul creat de liberali se poate respira spiritual si se poate progresa material, valorile miscindu-se nederanjate de nimeni. Democratia inseamna mai putin decat liberalismul, care are intr-un anume fel si un aspect aristocratic. Indiferent cine conduce Partidul Liberal astazi, poporul roman nu poate sa evite liberalismul, fiindca ii datoreaza crearea statului roman modern si a societatii romane moderne.” – Petre Tutea.

Sursa foto: Mondo News