Ministrul Ramona Manescu: Metroul va fi gata in 2016, totul e in grafic

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a verificat, miercuri, stadiul lucrarilor la santierul viitoarei statii de metrou Academia Militara, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor, al Magistralei 5 de metrou. Manescu sa a dorit, astfel, sa se asigure ca termenele asumate de constructori sunt respectate.

„ Lucrarile sunt acum in grafic, chiar ieri utilajul a atins un record de 27 de metri parcursi pe zi. Utilajul care foreaza in acest moment va ajunge in prima statie, la Orizont, in jur de 18-19 noiembrie, cand va iesi la suprafata. Pe masura ce lucrarile avanseaza va fi redat si traficul rutier in zona, a declarat Ramona Manescu.

Ministrul a precizat ca la fiecare doua saptamani este nevoie ca utilajul sa se opreasca timp de 3-4 zile, pentru a se monta componentele suplimentare necesare inaintarii, atat cele pentru incarcarea pamantului, cat si cele care asigura functionarea partii electrice.

Primul echipament TBM (Tunnel Boring Machine), botezat Sf. Varvara, a fost pus in functiune pe 25 Septembrie 2013, urmand ca din 20 noiembrie sa inceapa forarea si cel de-al doilea utilaj, Sf. Filofteia, care va sapa tot de la Academie spre Drumul Taberei, dar pe celalalt sens de mers.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, are o lungime totala de circa sase kilometri si va avea zece statii de metrou: Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor.

Foto: Mondo News