RAMONA MANESCU: In aceste vremuri dificile pentru Franta si pentru intreaga Europa, Romania este in solidaritate deplina cu natiunea franceza

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a lansat un apel de solidaritate dupa evenimentele sangeroase petrecute, vineri seara, in capitala Frantei. Impresionata de “rezultatele” acestor noi si violente ATENTATE TERORISTE de la PARIS, RAMONA MANESCU a reiterat ideea potrivit careia a sosit timpul ca Europa sa riposteze ferm impotriva acestor acte de terorism

RAMONA MANESCU a subliniat, in comunicatul de presa remis Mondo News, ca Romania a fost, este si va fi intotdeauna alaturi de Franta, cele doua tari avand o relatie bilaterala veche care nu poate fi zdruncinata de asemenea evenimente reprobabile. 

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: ZIUA INTERNATIONALA A PACII ESTE FOARTE DEPARTE DE CEEA CE AM PUTEA NUMI “SARBATOARE”

“Am asistat cu totii la  evenimentele tragice de la Paris care, inca o data, au indoliat inima Europei. Nu exista cuvinte pentru a exprima oroarea si furia pe care le simtim cu totii in fata unor astfel de actiuni facute de persoane care isi gasesc placerea in suferinta altora. Amplitudinea si modelul a ceea ce s-a intamplat vineri seara, la doar o zi dupa evenimentele similare din Liban, demonstreaza cat sange rece si cat de disperati sunt cei care doresc un continent intreg sa se destrame sub amenintarea terorii, urii, fricii si a razboiului.

In fata acestor realitati, Romania nu poate fi altfel decat alaturi de natiunea franceza pentru a-si demonstra disponibilitatea pe deplin, prin actiuni concrete, in aducerea sprijinul si contributia sa in lupta impotriva terorismului, anarhiei, urii si intolerantei. Romania a avut numeroase parteneriate cu Franta, tarile noastre fiind mereu aproape, si in acest moment greu, relatia bilaterala devine mai puternica.

Este timpul ca Europa sa realizeze ca peretii nu ne pot proteja in fata dusmanilor de astazi si ca razboiul urii si al terorii a venit peste noi. Europa are o datorie primordiala de a-si proteja proprii cetateni, precum si una morala de a proteja nevinovatii si  de a contribui la crearea unei lumi a pacii si prosperitatii si dincolo de granitele sale.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: CONSIDER CA EUROPA SE AFLA IN FATA UNEI CRIZE CARE SE AGRAVEAZA ZILNIC SI CAREIA TREBUIE SA-I RASPUNDEM URGENT

Evenimentul de ieri seara este ca un apel desteptator. Europa trebuie sa-si concentreze eforturile si resursele pentru a restabili pacea si securitatea in cadrul granitelor sale. Este timpul pentru ca Lumea Veche sa isi arate vigoarea si sa-si concentreze energia pentru a reusi sa –si protejeze mostenirile culturale si valorile extraordinare. In acelasi timp, in lupta pentru un raspuns adecvat la criza migratiei, Europa trebuie sa gaseasca raspunsul corect la propriile probleme si vulnerabilitati care ii ameninta cetatenii, sa dea dovada de responsabilitate si solidaritate, mai mult ca oricand”, a scris RAMONA MANESCU in comunicatul de presa amintit.

Sursa foto: mondo news