RAMONA MANESCU, in judetul Constanta: Piata de confectii sufera de o concurenta neloiala din partea produselor contrafacute

RAMONA MANESCU, candidat PNL pentru un nou mandat in Parlamentul European, s-a aflat, vineri, intr-o vizita electorala in judetul Constanta. Prima oprire a fost la Medgidia, apoi fostul ministru al Transporturilor a mers la Harsova si la Mangalia, unde a vorbit cu cetatenii despre cum pot fi ajutati de europarlamentarii care vor reprezenta Romania la Bruxelles.

“Dupa vizita in Medgidia, am ajuns si in Harsova. Aici am avut discutii cu cetatenii si ne-am oprit in Piata Centrala si Piata Agro-Alimentara din oras. A fost o placere sa discutam in aer liber cu oamenii de aici”, a scris RAMONA MANESCU pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ramona Manescu: Urmatoarea programare financiara va avea proceduri simplifcate de accesare a fondurilor europene

De la Harsova, fostul ministru al Transporturilor a mers la Mangalia, unde a discutat cu angajatii fabricii de confectii Lumotex din localitate, grav afectata atat de criza economia, cat si de concurenta neloiala generata afluxul de produse contrafacute provenite din Asia.

Citeste si: Pocora face apel la romani sa se prezinte la vot pe 25 mai: Un vot neexercitat este un vot pentru PSD

“Astazi am ajuns si in Mangalia, la Fabrica de confectii, unde am avut discutii cu cei aproximativ 300 de angajati, alaturi de deputatul PNL Victor Manea. Fabrica Lumotex din Mangalia a trecut printr-o perioada grea din cauza crizei economice. A trebuit sa concedieze din angajati, iar piata nu a ajutat-o de loc. Cea interna sufera de o concurenta neloiala din partea produselor contrafacute provenite din Asia, iar pe cea externa, manopera mai ieftina din alte state duce la scaderi de preturi cu care este greu de tinut pasul”, a mai spus candidatul PNL la europarlamentare.

In viziunea RAMONEI MANESCU, solutiile care ar salva fabrica de confectii din Mangalia, precum si alte companii aflate intr-o situatie asemanatoare, ar fi adoptarea unor masuri care sa ajute firmele romanesti, precum si accesarea de fonduri europene, prin intermediul carora s-ar putea sprijini introducerea de noi tehnologii care sa ajute compania sa se mentina in top.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre alegerile europarlamentare din 25 mai

“Angajatii se tem in continuare ca isi pot pierde locul de munca din cauza unor probleme economice care vin din afara. De aceea cred ca masuri care sa ajute firmele romanesti sunt bine venite. De asemenea, fondurile europene care sprijina introducerea de noi tehnologii pot ajuta o companie sa se mentina in top si sa faca fata unei concurente care in niciun caz nu va scadea”, a explicat RAMONA MANESCU.