RAMONA MANESCU: Influenta politica si presiunea economica, principalele amenintari care afecteaza cetateanul

Fostul ministru al Transporturilor, RAMONA MANESCU, a participat, marti, la dezbaterea pe tema libertatii presei organizata de liberalii din sectorul doi la Casa Universitarilor. Discutiile au fost moderate de Bogdan Ficeac, la eveniment fiind prezenta si Renate Weber.

“Influenta politica si presiunea economica sunt principalele amenintari, care afecteaza atat cetateanul cat si adevaratul jurnalist si jurnalism. Pe de o parte, cetateanul nu mai are acces la o informare corecta si echilibrata. Pe de alta, jurnalistul este cenzurat atat in alegerea subiectelor cat si in prezentarea continutului, stand in permanenta sub amenintarea pierderii locului de munca. Iar acestor doua provocari trebuie sa le raspundem daca suntem constienti ca o presa sanatoasa inseamna o societate sanatoasa”, a spus RAMONA MANESCU, in cadrul reuniunii de la Casa Universitarilor.

Mondo News iti recomanda si: Ramona Manescu a vorbit despre planurile pe care le are pentru noul mandat in PE

In cursul serii, RAMONA MANESCU  a participat si la emisiunea “Cafeneaua Politica” difuzata de postul The Money Channel, ce are ca tema alegerile europarlamentare.

Emisiunea a fost moderata de Horia Alexandrescu, iar in studio s-au mai aflat Corina Cretu, candidat la alegerile europarlamentare din partea PSD si Horia Tabacu, jurnalist.

Citeste si: Ramona MANESCU, despre activitatea sa in PE: Am crescut ABSORBTIA fondurilor europene

“A fost o emisiune asa cum ar trebui sa fie mult mai multe, in special in aceasta perioada. Am avut ocazia sa vorbim despre cum vor beneficia locuitorii unor orase precum Sulina, Braila, Calarasi, Giurgiu sau Drobeta Turnu Severin de pe urma finantarii prin CEF a dezvoltarii porturilor dunarene, proiect pentru care m-am luptat in Parlamentul European si care intra de anul acesta in implementare. 

La fel, am vorbit despre cum deja beneficiaza toti romanii de pe urma reducerii tarifelor la convorbirile in roaming, ca urmare a initiativei unui europarlamentar liberal, colega mea, Adina Valean. Prin astfel de lucruri se traduce munca noastra in Parlamentul European si asa pot beneficia romanii in mod concret de politicile si programele initiate la Bruxelles”, a mentionat fostul ministru al Transporturilor.