RAMONA MANESCU: La Parlamentul European va avea loc ceremonia oficiala de acordare a Premiului Saharov

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a prefatat, pe pagina sa oficiala, Agenda activitatilor din Parlamentul European aferenta saptamanii 12-18 decembrie, 2016.

Saptamana aceasta, Parlamentul European va avea ultimele sale intalniri din acest an, atat in plen cat si in comisii.

Pe agenda discutiilor si sesiunilor de vot ce vor avea loc la Strasbourg, se afla cateva puncte de foarte mare interes, atat din domeniul transporturilor cat si din cel al afacerilor externe.

In primul rand, luni, 12 decembrie, va fi discutat Pachetul feroviar, ce contine: Standardizarea conturilor intreprinderilor feroviare, Serviciile de transport feroviar intern de calatori si Spatiul feroviar unic european. Votul asupra setului de documente va avea loc miercuri.

Tot luni se discuta si Accesul la piata serviciilor portuare si transparenta financiara a porturilor.

Marti, in prima parte a zilei, un alt pachet legislativ va fi supus dezbaterilor parlamentare: Pachetul privind energia curata pentru toti.

In domeniul afacerilor externe, este de mentionat evenimentul de marti cand in Parlamentul European va avea loc ceremonia oficiala de acordare a Premiului Saharov. Acest eveniment va fi precedat luni de o reuniune extraordinara a Comisiei pentru Afaceri Externe impreuna cu Comisia pentru dezvoltare si Subcomisia pentru drepturile omului, in care va avea loc un schimb de opinii cu laureatele Premiului Saharov – Nadia Murad si Lamiya Haji Bashar.

Tot in domeniul politicii externe, trebuie mentionata discutia din plen de marti, cand va fi dezbatut subiectul punerii in aplicare a politicii externe si de securitate commune (articolul 36 din TUE).

Sursa foto: ramona-manescu.ro