Ramona Manescu, la reuniunea TTE: Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a participat joi, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene – Transport, Telecomunicatii, Energie (TTE)- sectiunea Transporturi, reuniune ce s-a desfasurat la Bruxelles sub Presedintia lituaniana a Uniunii Europene.

Principalul subiect al reuniunii l-a constituit Propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, propunere ce vizeaza doua moduri de transport: rutier si naval, pe reteaua trans-europeana de transport (TEN-T).

Obiectivul initiativei este de a asigura furnizarea unei retele suficiente de infrastructura, favorizand astfel patrunderea pe piata a vehiculelor si a navelor pe baza de combustibili alternativi. Propunerea vizeaza implementarea unei astfel de infrastructuri pana in 2030. 

“Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta. Acesta este motivul pentru care si sustinem aceasta initiativa, care stabileste directia de dezvoltare a sistemului european de transport pe termen lung. Un astfel de semnal este esential pentru a mobiliza capitalul privat nu numai in ceea ce priveste dezvoltarea vehiculelor, dar si in ceea ce priveste implementarea infrastructurilor de alimentare cu combustibili alternativi”, a declarat Ramona Manescu in cadrul reuniunii.