RAMONA MANESCU: LUPTA impotriva TERORISMULUI si EXTREMISMULUI intra intr-o noua era

Europarlamentarul liberal RAMONA MANESCU si-a reiterat pozitia fata de lupta impotriva TERORISMULUI  punand accent pe rapiditatea cu care extremistii de la gruparile teroriste STAT ISLAMIC (SI) si AL QAIDA isi gasesc adepti. MANESCU este de parere ca discursul presedintelui american Barack Obama denota o schimbare a modului de actiune a SUA fata de amenintarea constanta a ISIS si precizeaza ca lupta impotriva jihadistilor  va intra intr-o noua era.

“Atacurile recente ale gruparii teroriste auto-intitulate ISIS, ce au avut loc in aceeiasi zi pe trei continente diferite, par o victorie a terorii reprezentata de aceasta. De fapt, ele au obligat comunitatea internationala sa recunoasca ca problema reprezentata de ISIS, Al-Qaeda, jihadism, terorism, extremism si recrutarea la distanta prin intermediul retelelor sociale, nu mai este localizata in Orientul Mijlociu ci a devenit una globala.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: Convertirea RETELELOR SOCIALE in ARME ale TERORII este extrem de PERICULOASA 

Discursul de ieri al presedintelui american Barack Obama, dedicat problemei reprezentate de ISIS, arata o schimbare de optica si de abordare. Aceasta schimbare de atitudine anunta si o schimbare in modul de actiune al Statelor Unite.

Este deja o realitate faptul ca ISIS tinteste prin propaganda sa comunitati musulmane din intreaga lume, reusind sa racoleze “lupi singuratici”. In fata acestora sunt inca putine masuri eficiente de lupta. Exista vulnerabilitati si amenintari de securitate atat pe o plaja linistita din Nordul Africii cat si intr-un banal birou din Paris.

Recentele atacuri ale ISIS au reusit sa mobilizeze intreaga comunitate internationala, iar recentele declaratii ale administratiei de la Washington demonstreaza acest lucru pe deplin. Cred ca lupta impotriva extremismului, a terorii si a jihadismului intra intr-o noua etapa, una mult mai hotarata in actiunile pe care le implica. Aceasta lupta nu va avea decat un singur rezultat posibil: eradicarea acestor grupari, oriunde ele exista sau incearca sa se infiltreze.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU, despre ATENTATELE TERORISTE de vineri: Noi, ca europeni, impreuna cu partenerii internationali trebuie sa ramanem uniti 

Cred de asemenea, ca Europa trebuie sa aiba o voce mult mai hotarata in acest sens, inclusiv prin actiuni concrete. Aceasta implicare este pe deplin justificata de cerinta unanima de securitate, care vine din partea cetatenilor europeni. Lupta impotriva terorismului nu va fi castigata doar prin declaratii de condamnare. Este nevoie de fapte si actiuni, precum si de o coordonare cu toti partenerii nostri, atat cei din NATO cat si cei din Orientul Mijlociu si Nordul Africii”, se arata in comunicatul de presa remis Mondo News de RAMONA MANESCU.

Sursa foto: Mondo News