RAMONA MANESCU: Ma bucur ca MIRCEA DIACONU poate sa candideze

Candidatul PNL la europarlamentare, RAMONA MANESCU, a declarat miercuri ca nu a fost o greseala faptul ca Mircea Diaconu a fost scos de pe lista candidatilor la europarlamentare.

“Nu este o greseala, noi nu am facut altceva decat sa respectam o decizie definitiva a instantei care spunea ca nu poate sa ocupe o demnitate si, in baza acesteia, nu puteam sa riscam sa fie contestata lista la BEC. Si am preferat sa nu riscam sa ni se conteste lista”, a declarat RAMONA MANESCU dupa decizia CAB in cazul MIRCEA DIACONU.

MANESCU a mai spus ca legea nu este chiar atat de clara si “asa cum a fost interpretata de ANI, era in spiritul ei, in sensul ca nu mai poate fi ales pentru o demnitate publica, pentru urmatoarea perioada, pana in 2015”.

“Daca o interpretam in spiritul ei, legea asa spune, dar legea poate fi interpretata si in litera ei, asa cum a facut-o instanta, astazi, care a luat hotararea ca poate sa candideze. Eu ma bucur ca poate sa candideze”, a adaugat Manescu.

Citeste si: MIRCEA DIACONU poate candida la alegerile EUROPARLAMENTARE!

Intrebata daca Mircea Diaconu va lua din voturile PNL-ului, RAMONA MANESCU a raspuns ca acesta o sa ia propriile voturi, pentru ca are suficienti sustinatori.

“Din cate am inteles, PC-ul l-a sustinut foarte tare si isi doreste ca domnul Diaconu sa ajunga in Parlamentul European, ca multi altii, domnul Ponta am vazut ca a facut un apel la votantii PSD sa dea cat mai multe voturi pentru domnul Diaconu, pentru ca ei au deja destule, si am incredere ca si voturile PC-ului, si voturile PSD-ului vor fi suficiente ca domnul Diaconu sa intre in Parlamentul European”, a afirmat ea. Ramona Manescu a sustinut ca daca se intoarce in partid, “e binevenit”.