RAMONA MANESCU: Nisa – un atac miselesc la adresa “Liberté, égalité, fraternité”!

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU si-a exprimat indignarea si totodata compasiunea fata de atacul terorist petrecut la Nisa chiar de Ziua Nationala a Frantei. In opinia europarlamentarul roman „atentatul de la Nisa este nu este doar un atac asupra Frantei ci un atac asupra noastra, a tuturor celor care credem in “Liberté, égalité, fraternité”. Este un atac asupra unor valori si mod de viata. Sunt alaturi de o tara care este, in mod nedrept, indoliata inca o data”.

„Ceea ce s-a intamplat aseara la Nisa nu este doar un atac asupra Frantei ci un atac asupra noastra, a tuturor celor care credem in “Liberté, égalité, fraternité”. Este un atac asupra unor valori si mod de viata. Sunt alaturi de o tara care este, in mod nedrept, indoliata inca o data.

Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta mai ales catre familiile indoliate si o comunitate lovita intr-un mod miselesc. Cred ca este momentul sa admitem ca terorismul si cei care il hranesc reprezinta un cancer al lumii actuale.

Cred ca este momentul sa admitem ca mijloacele cu care am luptat pana acum nu pot proteja vietile celor inocenti, ca oricine poate deveni victima atunci cand un dement ia decizia de a pune mana pe o arma de foc, pe un cutit sau pe un camion.

Cred ca este momentul ca intreaga comunitate internationala, care in covarsitoarea ei majoritate crede si traieste in valori precum pace, respect pentru cel de langa, toleranta si respect fata de viata, sa actioneze mult mai dur si mai eficient.

Cred ca este momentul sa admitem ca ne aflam in razboi cu terorismul, ca in acest razboi nu mai exista negociere si amanare si ca nu poate exista decat un singur invingator. Este inadmisibil ca o lume intreaga sa traiasca in frica si oameni inocenti sa moara in timp ce beau o cafea la o terasa sau sunt cu copiii la o parada de Ziua Nationala.

Cred ca este momentul sa extirpam acest „rau” din randul nostru si de oriunde el incearca sa prinda radacini, acum si nu mai tarziu, indiferent de costurile pe care le implica.

Vive la France! Vive la liberté!”, a scris europarlamentarul RAMONA MANESCU pe pagina sa personala.

Sursa foto: ramona-manescu.ro