RAMONA MANESCU: Nu avem politici si strategii coerente in domeniile prioritare

RAMONA MANESCU, fost ministru al Transporturilor si europarlamentar, a participat joi la DEZBATEREA “Europa casa mea – de la politica la politici” organizata de fundatia “Noi citim” si moderata de Madalina Puscalau. La dezbatere au mai participat si Monica Tatoiu (presedinta fundatiei „Noi citim”), Liviu Pop – PSD, Catalin Ivan – PSD, Cristian Boureanu – PDL, Sulfina Barbu – PDL, Daniel Fenechiu – PPDD, Diana Tusa, Vlad Moisescu si Sebastian Bodu – PNTCD, Ruxandra Dragomir – PMP, Vasile Gherasim – PDL, Magda Bistriceanu – PSD.

Formatul intalnirii a adus in acelasi spatiu reprezentanti ai principalelor partide din Romania, jurnalisti, oameni de afaceri. Aceasta combinatie si interdictia de a aduce conflicte la masa discutiilor a permis un dialog foarte divers si liber.

Citeste si: RAMONA MANESCU: Tulcea va juca un rol important in ceea ce priveste programul Connectig Europe Facility (CEF) 

Principalele teme abordate in cadrul DEZBATERII “Europa casa mea – de la politica la politici” au fost legate de decalajele majore la nivel demografic, salarial si al dezvoltarii dintre Romania si alte state europene. Un alt subiect important care a fost dezbatut pe larg a fost cel legat de  rolul sistemului financiar-bancar, la nivel national dar si la nivelul Uniunii Europene, in ceea ce priveste convergenta reala, ameliorarea standardelor de viata si cresterea numarului de locuri de munca.

Citeste si: RAMONA MANESCU: “USL traieste” este o campanie prin care PSD vrea sa FURE voturile celor nehotarati 

“Nu avem politici publice coerente asa cum nu avem nici strategii coerente in domeniile prioritare din Romania si asta ar fi un punct de plecare pentru orice govern din orice stat European. Strategiile sunt cele mai importante pe termen lung. Intr-adevar sunt diferente de salarizare intre femei si barbati in Romania pentru ca sunt diferente economice intre tara noastra si alte state europene, pentru ca Romania se afla pe ultimele locuri din pacate. La Parlamentul European s-au luat anumite masuri pentru a se reduce aceste decalaje care pe noi ne afecteaza si oamenii, dar si bunul mers al economiei”, a declarat RAMONA MANESCU.

“Lasand  la o parte toate aceste statistici, toate aceste diferente, decalaje, duc pana la urma la scaderea profitabilitatii intreprinderilor private sau de stat, ceea ce este foarte ingrijorator. Aici trebuie sa intervenim la nivelul Parlamentului European, unde au fost deja intocmite o serie de rapoarte si o strategie pentru anul 2020. In Romania sunt necesare masuri legislative si companiile de stat si private trebuie sa isi asume aceste masuri pentru a reduce acest decalaj salarial.”, a mai adaugat fostul ministru al Transporturilor.

Sursa foto: Mondo News