RAMONA MANESCU: Nu pot fi de acord cu PREMIERUL CAMERON cand spune ca este NECESARA MAI PUTINA EUROPA

Premierul britanic DAVID CAMERON a sustinut, recent, un discurs despre REFORMAREA UNIUNII EUROPENE si despre posibilitatea IESIRII MARII BRITANII din UE. In cadrul intalnirii au fost prezentate principalele patru doleante pe care acesta le va discuta cu partenerii europeni in cadrul summitului de la Bruxelles de saptamana viitoare. Primul-ministru a sustinut ca MAREA BRITANIE POATE AVEA SUCCES SI IN AFARA UNIUNII, daca acesta va fi rezultatul unui referendum ce va avea loc pana sfarsitul lui 2017.

In urma discursului sustinut de Cameron cu privire la renegocierea relatiilor Marii Britanii cu UE, grupul PPE din Parlamentul European a reactionat.

”Imi doresc ca MAREA BRITANIE SA RAMANA IN CONTINUARE MEMBRU AL UE, iar noi, grupul PPE, suntem dispusi sa lucram alaturi de guvernul britanic pentru a ajunge la o intelegere care sa fie acceptabila pentru toate partile.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU, DESPRE BUGETUL UE 2016: UE ARE RESPONSABILITATEA FORMULARII UNOR RASPUNSURI LA CRIZA MIGRANTILOR, INSA NU IN DETRIMENTUL PROPRIILOR CETATENI

NU POT FI INSA DE ACORD CU PREMIERUL CAMERON atunci cand spune ca ESTE NECESARA MAI PUTINA EUROPA. De asemenea, NU PUTEM NEGOCIA PRINCIPIILE FUNDAMENTALE care stau la baza proiectului european, principii ce au fost acceptate de Marea Britanie de mai bine de 40 de ani, ca parte a unui proces voluntar. CONSTRUCTIA EUROPEANA se bazeaza pe unitate si de consens, iar toti actorii implicati trebuie sa depuna eforturi pentru ca ceea ce am castigat deja, precum DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE, sa nu fie limitat, a declarat europarlamentarul PPE RAMONA MANESCU, pentru site-ul CaleaEuropeana.

”MAREA BRITANIE ARE MULT DE CASTIGAT DE PE URMA APARTENENTEI la UE, iar aici ma refer la economia tarii, la beneficiile pietei unice si la libera circulatie a fortei de munca. Aceasta realitate a fost recunoscuta in numeroase ocazii de catre liderii din Albion. Aceste avantaje au fost corect percepute si intelese de cetatenii britanici si nu este intamplator faptul ca cele mai recente date arata o sustinere de 75% pentru constructia europeana – cel mai inalt nivel de la crearea Uniunii Europene si pana astazi.” a adaugat europarlamentarul roman.

 

Presedintele PPE JOSEPH DAUL a subliniat ca PPE isi mentine angajamentul unei UNIUNI TOT MAIII STRANSE ca principiu fondator pe care a fost construita UE.

“Principalele libertati care stau la baza UE NU SUNT NEGOCIABILE. DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE pentru fiecare cetatean al UE trebuie sa fie respectat in Marea Britanie, la fel cum si alte tari europene respecta dreptul la libertatea de circulatie pentru fiecare cetatean din Marea Britanie”, a declarat presedintele PPE Daul.

“Exista puncte in cererile Marii Britanii care sunt problematice si care ar trebui sa fie discutate. In orice caz, cererile britanicilor nu ar trebui sa impiedice procesul de integrare din alte state membre ale UE. David Cameron nu se poate astepta la mai mult decat masuri legislative si unele declaratii de protocol de la Consiliul European”, au incheiat presedintele Daul si presedintele MANFRED WEBER.