RAMONA MANESCU: Oferta educationala actuala nu este adaptata la cerintele din piata muncii

Europarlamentarul PNL / PPE RAMONA MANESCU atrage atentia asupra faptului ca 38% dintre tinerii europeni considera ca oferta educationala actuala nu este adaptata la cerintele din piata muncii. In Romania, aceasta cifra urca la 59%, mai precizeaza europarlamentarul roman potrivit unui mesaj postat pe pagina sa personala de Facebook.

„De multe ori, cauzele unor problemele pot fi gasite la mare departare. O crestere a euroscepticismului isi poate avea originea in esecul unui sistem educational neadaptat la realitatile de astazi si nepregatit pentru provocarile de maine. Zilele acestea, 7.500 de tineri sunt prezenti in sediul din Strasbourg al Parlamentului European, la editia din 2016 a European Youth Event (EYE).

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: REGISTRUL PASAGERILOR – UN ALT „BIG BROTHER” SAU O USA TRANTITA IN NASUL TERORISTILOR?

Este o ocazie exceptionala pentru ca tineri din intreaga Europa sa comunice direct cu liderii europeni si cu cei care iau decizii in politicile care-i afecteaza. Piata muncii si educatia sunt doua subiecte profund legate, de care depind nu doar soarta tinerei generatii ci si bunastarea intregului continent in anii ce vin”, conchide RAMONA MANESCU.

Sursa foto: facebook / RAMONA MANESCU